Moet je wel of niet je puistjes uitknijpen?

Kijk, het is niet het fijnste en meest smakelijke onderwerp: puistjes uitknijpen. Toch is het handig om te weten wat je moet doen in het geval je wakker wordt met een nieuwe puist die in je slaap heeft besloten je ochtend meteen te verpesten. Kun je deze het beste laten zitten, of moet je er toch op een juiste manier iets aan doen?

Voorkomen is beter dan genezen

Eerst is het goed om te weten dat we eerder al over 10 goede trucs schreven om puistjes weg te gaan. Dit zijn vooral trucs om puistjes te voorkomen, maar ook wat je kan doen als je eenmaal tóch zit opgescheept met zo’n vervelend plekje. Toch kan je niet honderd procent voorkomen dat ze af en toe toch ontstaan. Op het antwoord op de vraag of je puistjes uitknijpen een verstandig idee is, is het antwoord luid en duidelijk: nee.

moet je puistjes wel of niet uitknijpen?

 

Dit is het antwoord op de vraag of je puistjes uitknijpen verstandig is

Er zijn meerdere redenen waarom puistjes uitknijpen is af te raden. Ten eerste kan het zomaar eens gebeuren dat jij met de bacteriën die onder je nagels en op je vingers zitten het wondje alleen nog maar meer besmet. De kans dat je hierdoor juist alleen maar méér vervelende rode plekjes krijgt, is groot. Ook kan het zijn dat je, door te veel aan het plekje te zitten, de kans dat je overblijft met littekens vergroot.

Wat het beste werkt tegen puistjes?

Het beste kun je die vervelende puistjes dus het beste met rust laten in plaats van ze uit te knijpen. Zorg ervoor dat je je huid goed reinigt voor het slapengaan. Probeer ook vette voedingsmiddelen te vermijden en probeer te werken aan een goede nachtrust. Zo verzorg jij je huid goed en voorkom je dat je de kans loopt om je huidconditie alleen nog maar te verslechteren.