1 Macht

De macht in een relatie kan afkomstig zijn van verschillende bronnen: inkomen, leeftijd, klasse, gezag. Over het algemeen hebben oudere mensen meer sociale macht dan jongere mensen en mannen meer dan vrouwen. Hoe groter het verschil in leeftijd, hoe schever de machtsverdeling tussen de twee zou zijn. Nu wil dit natuurlijk niet zeggen dat dit altijd zo is. Er zijn geen vaste lijnen. Over het algemeen zit je in het grijze gebied wanneer je over de 30 bent en je date een jongere vrouw van 20-25, daaronder moet je je misschien afvragen waar voor zij het doet. Maar iedere man moet zijn eigen morele lijn trekken wat hij wel of niet vindt kunnen qua leeftijd.

2 Volwassenheid

Een jongere vrouw kan slim en leuk zijn, maar ze hebben minder levenservaring en zijn waarschijnlijk ook minder volwassen. Sommige persoonlijke kwaliteiten krijg je nu eenmaal alleen door je levenservaringen. Misschien zul je hier in de beginfase van jullie relatie niet veel van merken, maar in de loop van de tijd zul je moeite krijgen elkaar te begrijpen op sommige vlakken, simpelweg omdat jullie in een andere levensfase zitten.

 

3 Te hoge verwachtingen van jou

Het kan zijn dat een vrouw bewust kiest voor een relatie met een oudere man, omdat zij verwacht dat hij volwassen is en zijn financiële zaakjes op orde heeft en dat haar dit meer stabiliteit geeft. Maar niet iedere man is hetzelfde. Misschien passen deze verwachtingen helemaal niet bij jou als persoon en ziet jouw leven er totaal anders uit. Je moet je bewust zijn van deze verwachtingen voordat je iets serieus begint.

4 Te hoge verwachtingen van haar

Dit geldt natuurlijk ook andersom. Misschien zijn de verwachtingen van het daten van een jongere vrouw dat ze wilder is, flexibeler en leuker. Maar ook niet iedere vrouw is hetzelfde.

jongere vrouw daten tips MAN MAN 02

5 Een andere levensfase

Alhoewel niet iedereen zijn school afrond op dezelfde leeftijd, op dezelfde leeftijd begint met werken of kinderen krijgt, zijn er wel een aantal fases in ons leven waarin deze belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden. Ook je interesses en je verantwoordelijkheden veranderen gedurende de jaren. Wanneer je iemand hebt ontmoet die geweldig is als persoon, maar jullie willen uiteindelijk totaal iets anders, dan gaat het niet werken. Dit kunnen relaties binnen dezelfde levensfase natuurlijk ook overkomen wanneer zij totaal andere interesses hebben, maar met een groot leeftijdsverschil zal je eerder tegen de problemen van de verschillende levensfases aanlopen.

Een jongere vrouw of een oudere vrouw?

Nu heeft het cliché ‘leeftijd speelt geen rol’ wel een kern van waarheid in zich. Want wanneer je gelukkig bent in de liefde is het goed. Dit geldt ook voor hoe je een oudere vrouw date. Het is mogelijk dat je tegen bepaalde praktische of leeftijdsgebonden factoren loopt, maar met inlevingsvermogen en begrip naar elkaar toe kun je veel overbruggen.