Uit onderzoek blijkt dat mannen voor oudere vrouwen gaan, omdat de perceptie heerst dat jongere types mannen als succesobjecten zien. Jongere vrouwen zouden mannen beoordelen op basis van iemands baan en hoeveel geld hij verdient. Oudere vrouwen hebben zelf hun succes al opgebouwd en hebben ervaring in relaties, waardoor ze niet helemaal gestoord gaan als je een ‘x’ bent vergeten in je tekstbericht. Maar zo’n pittige tante te succesvol te daten is een kunst. Dit is de Rembrandt onder het daten. De Dali van de onenightstands. Hoe date je nou zo’n vrouw?

Vermijd clichés

oudere vrouw daten

Ze heeft ze waarschijnlijk allemaal al vijfhonderd keer gehoord. Als jong ventje moet je direct en serieus zijn, en laten zien dat je iets snapt van daten. Kom niet met kakverhalen, daar prikken ze zo doorheen.

Wees open

Je hoeft echt niet je leeftijd te verdoezelen. Dat je zeven jaar jonger bent, zegt niets over jouw volwassenheid in gedrag. Op basis van zelfreflectie kan je vast zelf wel inschatten of je volwassen genoeg bent om een ouder iemand te daten.

Dring jezelf niet op

“Maar ik ben echt super volwassen voor mijn leeftijd”. Hoogstwaarschijnlijk gaat dit argument haar er niet van overtuigen dat je inderdaad heel volwassen bent voor je leeftijd. Dring jezelf niet aan haar op. Moet ze niks van je hebben, respecteer dat, voer je gesprek op een normale manier verder. Misschien dat daar zelf nog wat uitkomt. Hierboven een foto van Jennifer Aniston.

Ken het maximale leeftijdsverschil

Moeilijk in te schatten natuurlijk, maar als je tien tot twintig jaar onder haar eigen grens bent, kan je het wel vergeten.

Zeg nooit hét woord

oudere-vrouwen-daten-1

“Hé knapperd, ik ben op cougars aan het jagen. Interesse?”. Zo klinkt het eigenlijk best grappig, maar hoogstwaarschijnlijk vindt zij het minder leuk. Het zal voor veel vrouwen een belediging zijn als je hen uitmaakt voor cougar.