De meest gemaakte gezichtsverzorging fouten door mannen

Liever maken we geen fouten die we bij voorhand uit de weg hadden kunnen gaan. Als het aankomt op het uiterlijk van de man, is de verzorging van het gezicht een belangrijk aspect. Hoe we gedurende de dag allemaal te maken krijgen met weer, voeding en stof is het cruciaal om te weten hoe je huid hierop reageert. Wij geven je de ultieme adviezen en meest gemaakte fouten als het gaat over de gezichtsverzorging van de man, zo kan jij deze met een grote bocht passeren.

 

1. Op de verkeerde manier je gezicht reinigen

Het reinigen van je gezicht is de perfecte manier om je gezichtshuid in balans te brengen, indien je weet hoe je dit moet aanpakken. Door flink te boenen of hard te scrubben haal je de vetlaag weg. Doe je dit met de verkeerde zeep? Dan kan het ervoor zorgen dat jij je huid beschadigd. Om ervoor te zorgen dat jij je huid na een belaste dag een effectieve reinigingsbeurt geeft, is het aan te raden een cleanser te gebruiken afgestemd op jouw huidtype. Ga essentieel te werk en spoel na het gebruiken van een cleanser voorzichtig je gezicht af met water.

2. Het gebruiken van de verkeerde producten

Een veelgemaakte fout bij de gezichtsverzorging van de man, is het gebruiken van de producten voor verkeerde lichaamsdelen. Het is natuurlijk vanzelfsprekend niet voor ieder ledemaat een ander product aan te schaffen, maar belangrijk is wel ervan bewust te zijn dat niet ieder product voor ieder deel van de huid effectief werkt. Omdat de huid op je gezicht veel kwetsbaarder is dan de rest van je lichaam, wordt er onderscheid gemaakt in de gezichtsverzorging en de lichaamsverzorging. Let er bij het aanschaffen van een product daarom goed op, of deze wel net zo goed werkt op de gezichtshuid en/of deze geen beschadigen kan toetakelen.

Check het  all-in-one skicare pakket hieronder. Je hebt niks meer nodig: 

nachtcreme heren

NIGHTLY DETOX

Heren €21 Shop nu
gezichtsverzorging

Super Face Cream

Gezichtsverzorging €40 Shop nu

3. Het gebruiken van een bot scheermesje

Een versleten scheermesje kan funest werken voor je huid. Hoe je door het gebruiken van een bot mesje wondjes en een geïrriteerde huid kan veroorzaken, is het ook lastig secuur langs alle plekjes te gaan en de haren te verwijderen. Wil je het goed doen? Dan kun je kiezen voor wegwerpmesjes of een wat duurder scheermes. Belangrijk is wel te weten dat hoe lager je zoekt in de prijs, hoe groter de kans dat het scheermesje het eerder begeeft.

4. Het niet consequent zijn in de gezichtsverzorging

Het niet consequent zijn in de verzorging van de huid, behoort zonder twijfel tot de meest gemaakte fouten in de gezichtsverzorging bij mannen. Een huidroutine heeft overigens niets voor niets een huid ‘routine’. Je behaalt het gewenste resultaat, door middel van een consequente verzorging. Ga er dus niet vanuit dat wanneer jij tegen vervelende kwaaltjes aanloopt, ze vanzelf na één behandeling verdwijnen. De ultieme huidverzorging voor de man, eist doorzettingsvermogen en motivatie.

De meest gemaakte fouten bij gezichtsverzorging

5. Puistjes of oneffenheden wegkrabben

Oké, wij moeten ons er ook aan toegeven dat het soms ontzettend verleidelijk is een vervelend korstje of puistje van de huid af te krabben. Toch is het af te raden dit te doen. Onder de nagels zit veel vuil en komt op nestelt zich in het plekje dat je openkrabt. Hierdoor raakt je huid sneller verstopt en ontstaan er onzuiverheden. Het wordt onrustig en gaat irriteren. Krabben lijkt vaak dan de enige oplossing, waardoor er zelfs littekens kunnen ontstaan. Zonde, omdat je dit had kunnen voorkomen. Blijf bij een irritatie van de huid af, zodat het kan ademen en het zuiver blijft. Gaan de puistjes niet weg? Dan kun je altijd een recept aanvragen bij je huisarts of een bezoekje brengen bij de drogist.