De Rayvolt X One e-bike

Deze e-bike heeft meer mogelijkheden dan dat jij je kan voorstellen. Laten we beginnen bij de batterij. Omdat het een elektrische fiets is heeft het natuurlijk een bepaalde energiebron nodig en deze komt in de vorm van een batterij. Deze kan je makkelijk los- en vastkoppelen en past perfect bij het design van de fiets. Je kan hem thuis of op je werk makkelijk opladen. Op het moment dat je remt wordt er een bepaalde energie opgewekt. Bij deze e-bike hebben ze ervoor gezorgd dat deze energie wordt omgezet in batterijlading. Als je de handrem indrukt wordt de batterij dus opgeladen. Dit is ook het geval wanneer je achteruit trapt. De fiets zal lichtelijk in vaart verminderen en de batterij wordt opgeladen.

E-bike
Beeld: Rayvolt International

Op deze e-bike is een speciaal zadel ontwikkeld die ervoor zorgt dat je zonder last een lange afstand kan fietsen. Daarnaast beschikt het over een speciale sensor die meet in hoeverre je bergopwaarts gaat om je zo de perfecte ondersteuning te bieden. Er is nog een sensor aanwezig die automatisch de lichten aanzet op het moment dat het donker is. Ook zitten er lichten aan de zijkant van het stuur waar je richting mee aan kunt geven. Je kan met deze e-bike een maximale afstand rijden van 75 kilometer en een maximale snelheid bereiken van 45 kilometer per uur.

Gezichtsherkenning en spraakbesturing

Op het stuur van deze fiets zit een soort mobiele telefoon ingebouwd waarop je van alles kan zien zoals de snelheid, de hoeveelheid trapondersteuning, het batterijpercentage, de locatie en de tijd. Je kan dit apparaatje aanzetten door middel van gezichtsherkenning. Ook kan je hem gebruiken via spraakbesturing. Dit zorgt ervoor dat je niet afgeleid wordt van de weg en het verkeer.

E-bike Rayvolt International
Beeld: Rayvolt International

Deze geavanceerde e-bike heeft een flink prijskaartje

Natuurlijk hangt er aan een fiets met zoveel mogelijkheden wel een flink prijskaartje. Normaal gesproken is deze fiets dan ook $4199. Nu zit er echter een speciale korting op de fiets waardoor je hem voor $2199 aan kan schaffen. Het bedrijf achter deze e-bike; Rayvolt International, heeft aangegeven dat de prijs de komende maand geleidelijk op zal lopen naar $4199.

Prijs van deze e-bike
Beeld: Rayvolt International

Rayvolt International

Rayvolt International is opgericht in 2016. In totaal hebben ze al meer dan 4000 e-bikes geproduceerd en verkocht. Ze beschikken over 108 dealers over de hele wereld. Rayvolt International heeft deze e-bike in verschillende varianten en uitvoeringen. Check hieronder meer beelden van deze futuristische e-bike.

elektrische fiets snelle fiets