Nederlandse e-bikes: deze start-ups

Niet alleen zijn deze start-ups tof omdat ze van Nederlandse bodem zijn, maar ze blinken allen op uit met hun eigen e-bikes. Check it out:

PhatFour

Opgericht door drie Amsterdamse mannen is PhatFour bestemd voor mensen die op een e-bike willen fietsen zonder het ‘suffe’ imago van de eerste e-bikes. Niet meer ingehaald worden door een mevrouw op middelbare leeftijd die voorbij zoeft op haar elektrische fiets. Een einde aan het grijze landschap van e-bikes, was de visie. En dat is gelukt. Met deze karakteristieke fietsen met de dikke banden is de PhatBike een mooi resultaat. Het bedrijf groeit dankzij de grotere vraag naar deze fietsen die vanaf 2.290 euro verkocht worden. Helemaal beschikbaar voor in de stad met de dikke banden die over de trambaan kunnen en een actieradius van 40-80 km. Ook mag hij op het fietspad en kan hij een snelheid tot 25 km/u halen.

Ostrichoo

Deze e-bikes zijn juist geproduceerd om elektrische fietsen betaalbaar te houden. Waar veel merken ruim boven de 2.000 euro uitkomen, is deze een stuk goedkoper. Met een stoer en sportief voorkomen is dit een voorbeeld van een e-bike waar jonge mannen naar op zoek zijn. Ook is er een meer comfortabel model. Allebei de soorten van Ostrichoo hebben een actieradius van meer dan 55 km en zijn binnen een half uur opgeladen. Zo is het zowel voor in de stad als off-road een geschikte, betaalbare e-bike.

e-bikes

WATT e-bikes

Deze fietsen zien er eigenlijk helemaal niet uit als e-bikes. De stadsfietsen zijn ook zeer betaalbaar en stijlvol. De accu en motor zijn volledig ge├»ntegreerd in het frame, waardoor je niet met zo’n blok op je fiets rondrijdt. In het Electric Male model zit een motor van 250 watt die ondersteunt tot 25 km/u. De actieradius gaat tot 60 kilometer. Voor dagelijkse ritjes in de stad is het dus prima, met een prijs van 1.350 euro. Ook is deze fiets slechts 17 kilo, wat licht is voor een e-bike. Je kunt hem een poosje uitproberen door hem thuis af te laten leveren. Als hij je bevalt kun je hem kopen, maar als het toch geen succes is geef je hem gewoon terug. Toch een prima service van dit Nederlandse bedrijf.