PhatFour

PhatFour is opgericht door Pieter van Beusekom, Mels van Hoolwerff & Daan Valk. Drie Amsterdamse vrienden die een passie delen voor voertuigen & design. Hoe ze in eerste instantie begonnen met het ombouwen van motoren tot caferacers in hun eigen garage, is er nu een gehele productielijn opgezet om een onconventionele eBike in Nederland te maken. Eentje die heel de eBike wereld van ons land gaat overnemen.

phatfour team

De drie mannen hielden nieuwe (buitenlandse) modellen nauw in de gaten. Echter ging hun hart door geen enkel nieuw model sneller kloppen, niks viel bij hen in de smaak.

In plaats van het kijken naar de nieuwe modellen doken ze flink terug in de tijd, naar het jaar 1906 om precies te zijn. Het jaar van de Simplex een prachtige Nederlandse motorfiets met trappers, een rauw & robuust design en brede banden. Een brute bike die destijds ver vooruit liep op z’n tijd. 

Een stoere, Nederlandse eBike

Mels, Pieter & Daan vullen elkaar goed aan en vormen samen een sterk team, zowel technisch, commercieel als operationeel in een garage. Ze kwamen op het plan om een moderne en echt andere eBike ‘anno nu’ te produceren, waarmee ze een eind maken aan het grijze landschap van de eBikes.

Met het eerste prototype aan de hand, hebben de jongens de nabestaanden van de oprichters van Simplex opgespoord. Daar werden zij en de nieuwe, toffe eBike warm onthaald en kregen ze een kijkje in de rijke geschiedenis van de motorrijwielen en fietsen van Simplex.

stoere ebike

Direct zijn de mannen aan de slag gegaan om de PhatBike verder te ontwikkelen. Het stoere eindresultaat werd met veel enthousiasme ontvangen. Het enthousiasme kwam tevens voort uit het feit dat de PhatBike compleet wordt ontworpen en gebouwd in ons eigen land. Volledig Nederlands vakmanschap. Dat maakt de PhatBike zo uniek.

eBike Nederland

Sinds 1 juli 2019 ligt de focus van de mannen volledig op Phatfour. En met succes. De vraag naar de PhatBike steeg snel en stijgt nog steeds. Hierdoor werd het mogelijk om Seed Investment te genereren zodat de jongens voor een periode fulltime aan de slag konden gaan met PhatFour, en dit zijn werpt vruchten af. Inmiddels zijn er tientallen PhatBikes verkocht & besteld, wat tot een partnership heeft geleid met een Nederlandse producent. PhatFour is dus ready to go (harder)

De PhatBike is one of a kind 

Eerder vertelden we jullie al dat de PhatBike in Nederland met de hand gebouwd is, echter zijn er meer voordelen die hem zo uniek maken. Je kan heerlijk rijden zonder helm, hij is dankzij de vette banden trambaan bestendig en bovendien mag je gebruik maken van het fietspad (ja, ook in Amsterdam!).

Phatbike Ebike

PhatBike

PhatFour €2.290 Shop nu
phatfour ebike rood

PhatBike

PhatFour €2.699 Shop nu

Verder kan je snelheden tot +/- 25 kilometer per uur aantikken en hoef je door het bereik van 40-80 km niet bang te zijn dat jij op je dagelijkse route met een lege accu komt te staan. De PhatBikes zijn te koop vanaf een prijs van €2.290. Deze prijs kan oplopen door de extra opties.