De mooiste stranden ter wereld

De eerste vijf stranden zijn dichtbij huis, hier hoef je relatief gezien niet zo ver voor te reizen. De laatste vijf stranden liggen nét wat verder, maar daardoor zijn ze niet minder de moeite waard. Zie hier de mooiste stranden ter wereld.

1. Elafonissi beach – Kreta, Griekenland

Dit strand is één van de mooiste zandstranden van Griekenland. Wanneer je aankomt op het strand, word je betoverd door het azuurblauwe zeewater en het witte strand. Het zeewater loopt geleidelijk af waardoor dit strand ook heel kindvriendelijk is.

greta

2. Benagil Cave – Algarve, Portugal

Deze grot is eenvoudig lopend bereikbaar via een wandelpad vanaf het dorpje Praia de Benagil. Vanaf dat wandelpad kun je in de grot kijken. Toch is het indrukwekkender om deze grot van binnenin te zien. De grot is met een boottour te bereiken, met eigen kayak of zelfs zwemmend. Met name bij zonsopgang of zonsondergang is de grot heel indrukwekkend door de verschillende kleuren die de rotsen krijgen door de lichtval.

portugal strand

3. Tropea Beach – Tropea, Italië

Tropea Beach is een van de mooiste stranden van deze omgeving. Vanaf het strand kan je de rotspartijen beklimmen (via een trap) en sta je direct tegenover een indrukwekkende kerk. Ook het uitzicht over het strand is prachtig vanaf daar. Het water is helderblauw en het strand is niet te druk als je buiten het hoogseizoen komt. Dat is aan te raden, want dan heb je niet teveel toeristen om je heen.

mooiste stranden ter wereld

4. Öludeniz – Mugla, Turkije

Öludeniz is adembenemend om te zien. Er wordt niet makkelijk een vergunning gegeven om hier te bouwen en daarom is er heel veel groen in dit gebied. Zo heb je dan ook een prachtig uitzicht over al het groen en het blauwe water als je zelf op het parelwitte strand ligt.

turbine strand

5.Rabbit Beach – Lampedusa, Sicilië

Rabbit Beach ligt aan de zuid-westkust van Sicilië en heeft superblauw zeewater. Dit strand is zelfs ooit uitgeroepen tot het mooiste strand van Italië. De naam Rabbit Beach is niet zomaar verzonnen. Ooit leefden hier heel veel konijnen. Tegenwoordig kom je ze helaas niet vaak meer tegen. Toch is dit strand zeker de moeite waard om een keer te bezoeken en vergeet niet een sprong te wagen in dit helderblauwe water!

italie

6. Grace Bay Beach

Grace Bay is een van de mooiste stranden van de Turks-en Caicoseilanden. Het strand is maar liefst 5 kilometer lang en bestaat uit wit zand en een kristalheldere blauwe zee. Dit strand is door Trip Advisor in 2018 zelfs uitgeroepen tot het beste strand van de wereld!

mooi strand

7. Hidden Beach – Marita Eilanden, Mexico

Het eiland mag nu dan wel een van de mooiste stranden van de wereld zijn, toch heeft het eiland een verdrietige geschiedenis. Het werd namelijk gebruikt als oefenplek voor het testen van bommen tijdens de eerste wereldoorlog. Dat verklaart ook het gat. Om het strand te kunnen bezoeken moet je dan ook wel een kort zwemtochtje door een tunnel maken. Eenmaal aangekomen zie je gelijk dat dit zeker de moeite waard was door het uitzicht en het warme strand.

mooiste stranden

8. Honokalani Beach – Maui, Hawaï

Je ziet het goed, dit zwarte strand is alleen om te zien al super indrukwekkend. Het gebied eromheen is prachtig groen en je begeeft je dan ook helemaal in de natuur. Omdat het strand in een kleine baai ligt, is er zelfs kans dat je zeeschildpadden gaat zien als je gaat snorkelen.

strand mooi

9. Anse Lazio – Praslin, Seychellen

Het mooiste strand van Praslin is zonder twijfel Anse Lazio. Dit strand bestaat uit een schitterende baai met een breed strand en enorme rotswanden. De jungle direct achter het strand zorgt voor voldoende beschutte plekken als je even uit de zon wil.

strand mooi wereld

10. Whitehaven Beach – Whitsunday Island, Australië

Met de boot kun je vanaf Airlie Beach op dit prachtige Australische strand komen. Het water is ongelooflijk helder en het strand is zo spierwit dat het wel een schilderij lijkt. Er mogen maar een paar bootjes per keer op de stranden komen, wat ervoor zorgt dat het strand niet vol staat met toeristen, maar dat je echt kunt genieten van deze prachtige plek. Het zand op dit strand wordt ook wel ‘champagne sand‘ genoemd omdat het zand zo zacht is, dat het lijkt alsof je met je voeten door champagne loopt.

mooiste stranden ter wereld