E-bikes in Nederland

“Wanneer je mensen vraagt wat voor merk auto ze hebben, dan geven ze je binnen no-time het antwoord. Wanneer je iemand vraagt wat voor merk fiets diegene heeft, dan wordt het al wat lastiger. En wanneer je een eigenaar van een e-bike vraagt van welk merk de motor is, dan kunnen de meeste eigenaren daar geen antwoord op geven.”, aldus Vineeta Diels (Marketing Manager bij Bosch eBike Systems Benelux). Wat velen niet weten, is dat Bosch eBike Systems al 10 jaar de norm voor e-bikes bepaalt met haar aandrijvingssystemen. Hoe Bosch eBike Systems in 2009 opgericht werd als start-up binnen de Bosch groep, is het vandaag de dag een onafhankelijke divisie en tevens één van de grootste producenten van e-bike-aandrijvingssystemen in het premiumsegment. Meer dan 70 (!) toonaangevende fietsmerken vertrouwen op de ‘epowered by Bosch’-producten, waaronder Batavus en Gazelle.

bosch motor accu e-bike

Wij selecteerden 3 goede e-bikes die beschikken over een aandrijvingssysteem van Bosch eBike Systems:

1. Gazelle Chamonix T10 HMB

De Gazelle Chamonix T10 HMB is een elegante en sportieve trekkingfiets. Hij is voorzien van een sterke Bosch Active Line die ervoor zorgt dat je zowel op vlakke wegen als heuvelachtige omgevingen ontspannen kan fietsen. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke Gazelle met een Bosch middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. Ook beschikt de Gazelle Chamonix T10 HMB over een ruim versnellingsbereik door de schakelset met maar liefst 10 versnellingen, dit maakt deze fiets geschikt voor zowel stad- als tourritten. Verder ligt de actieradius tussen de 40 en 110 km. De zwarte kleur van de fiets geeft hem en stoer en tijdloos uiterlijk. Ideaal!

e-bike gazelle fiets

Chamonix T10 HMB 2019 Heren

Gazelle €2.099 Shop nu

2. Velo de Ville CEB 400

Als jij op zoek bent naar een elektrische stadsfiets, dan is de Velo de Ville CEB 400 wellicht de fiets voor jou. Dat dit een e-bike van klasse is, dat moge duidelijk zijn. Dit model is namelijk de winnaar van de AD e-bike test, waarbij meer dan vierhonderd AD lezers honderdvijftien verschillende e-bikes in verschillende categorieën hebben getest. Deze testers waren zowel over de prestaties als het uiterlijke van deze elektrische stadsfiets te spreken. De Velo de Ville CEB 400 is voorzien van een Bosch Active Plus motor. Dit is een stille, compacte motor met een gewicht van slechts 3,2 kg. Echter gaat deze compactheid niet ten koste van de prestaties. Hij versnelt harmonisch en soepel tot een snelheid van 25 kilometer per uur.

velo de ville elektrische stadsfiets

CEB 400

Velo de Ville €2.499 Shop nu

3. Cube Touring Hybrid Exc 500

De Cube Touring Hybrid Exc 500 is een perfecte samensmelting van hightech en klasse en voorzien van een Bosch Active Line Plus. Het is een sportieve e-bike waarmee jij écht alle kanten op kan. Ten opzichte van de bovenstaande modellen valt er één ding gelijk op: de accu is bij deze e-bike zeer netjes weggewerkt in het frame van de fiets. Het is meer dan alleen een e-bike met een verfijnde uitstraling. De actieradius ligt tussen de 80 en 150 km en de e-bike beschikt over 11 versnellingen, met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Met de krachtige 500Wh accucapaciteit van Bosch kan je lang met een oplaadbeurt volhouden en door COBI.Bike op de fiets te plaatsen, kan je onder andere zien hoe vol de accu nog is. Al met al: een fiets waarbij de prestaties en het uiterlijk beide hoog scoren.

e-bike accu in frame

Touring Hybrid Exc 500 2019 Heren

Cube €2.699 Shop nu

De toekomst van e-bikes

Het jaar 2020 laat alle e-bike fans op het puntje van hun stoel zitten. Bosch eBike Systems lanceert een stroom aan nieuwe innovaties. Van nieuwe aandrijvingssystemen, integreerbare accu’s en boordcomputers, tot vernieuwde software tegen gevaarlijke tuning en een functie die diefstal van e-bikes tegengaat. Geen nutteloze veranderingen dus, maar punten die er echt toe doen.

E-bike slot

De nieuwe Performance Line van Bosch is de veelzijdigste in het portfolio van aandrijvingssystemen. De efficiënte aandrijving ondersteunt de e-biker altijd op het juiste moment – tot 25 km/u met de Drive Unit Performance Cruise of tot 45 km/u met de variant Speed. Gemaakt voor recreatiefietsers, trekking- en toerfietsers en forenzen – en voor nog meer rijplezier op lange trajecten.

Ook hebben we – in onze ogen – de ideale e-bike gevonden voor de jonge ouders onder ons. Bosch eBike Systems heeft namelijk de nieuw Cargo Line gepresenteerd. Deze lijn is speciaal voor bakfietsen met elektrische motoren en zijn verkrijgbaar in twee varianten: drive unit Cargo (25 kilometer per uur) en Cargo Speed (45 kilometer per uur). Deze Cargo Line maakt transport eenvoudig en comfortabel; de krachtige motor maakt gecontroleerd versnellen mogelijk – met of zonder lading. Dus mocht jij jouw jonge kids gemakkelijk willen vervoeren in de bak, dat gaat nu makkelijker dan ooit tevoren. Hoe je het ook wendt of keert, bakfietsen bieden als transportoplossing in de stad veel voordelen – ze zijn praktisch, ruimtebesparend en zorgen voor snel en schoon vervoer.

elektrische bakfiets

Aankomend jaar heeft dus nog enorm veel te bieden op het gebied van e-bikes. Check de website van Bosch eBike Systems voor alle nieuwe producten.