Bekende en onbekenden namen op de lijst van de Quote 500 in 2022

De meeste namen op de lijst herkennen we wel. Een bekende op de lijst is namelijk televisiebaas John de Mol. Met een vermogen van dik 2 miljard is hij terug te vinden op plek 22, wat wel vier plekken lager is vergelijken met vorig jaar. Het ontwikkelen van succesvolle tv-formats in het verleden heeft hem een goede start van zijn carrière en torenhoge vermogen gegeven.

 

Een andere media-grootheid op de lijst is Joop van den Ende met zijn vermogen. Hij staat met zijn 1,6 miljard euro op plek 29. Grotendeels van zijn vermogen komt met de verkoop van zijn theatherproductiehuis Stage Entertainment aan een Amerikaans mediabedrijf.

Niet één maar twee uit de koninklijke familie

Ook dit jaar staan er meerdere uit de koninklijke familie op de lijst van de Quote 500. Zo staat namelijk prins Berhard van Oranje-Nassau op nummer 481 met een geschat vermogen van 125 miljoen euro. Mabel van Oranje-Nassau, weduwe van prins Friso, staat veel hoger op de lijst. Zij staat namelijk op plek 68, achttien plekken lager vergeleken vorig jaar. Volgens de Quote staat haar vermogen nu op 680 miljoen euro. Niet slecht!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Max Verstappen voor het eerst in de Quote 500

Op de 500e plek in de Quote 500 van 2022 staat onze tweevoudige wereldkampioen in de F1. Natuurlijk verdient hij al een aardig zakcentje met het prijzengeld van het afgelopen raceseizoen, maar ook met trouwe sponsoren verdient Max Verstappen veel geld. Max Verstappen zou tot nu toe 120 miljoen euro bij elkaar geracet hebben en daarnaast is hij ook de jongste persoon ooit in de lijst. Verstappen is op dit moment namelijk pas 25 jaar oud. Aangezien Max nog een langdurig contract heeft bij Red Bull Racing zijn we benieuwd waar hij over enkele jaren staat in de lijst met de rijkste mensen van Nederland.