Verdien je extra geld als wereldkampioen Formule 1?

Bij het behalen van de wereldtitel in de wereld van Formule 1 krijgt Max eigenlijk helemaal geen prijzengeld van de FIA. Wel krijgt hij een mooie trofee van de autosportorganisatie. Geld krijgt hij namelijk vanaf de kant van zijn team, Red Bull Racing. De FIA heeft wel een prijzenfonds, maar deze zijn voor alle teams. Dit wordt verdeeld over alle teams in het klassement. Hoe hoger je eindigt, hoe meer geld het team ontvangt. Hoeveel er in de prijzenfonds van de FIA zit is alleen niet bekend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Het prijzengeld van Red Bull Racing aan Max Verstappen

Iedereen weet ondertussen wel dat Max Verstappen samen met Sergio Perez rijdt voor het Oostenrijkse team Red Bull Racing. Max ontvangt hier een geschat salaris van zo’n €30 miljoen tot €40 miljoen per jaar, maar dit bedrag is nog zonder bonussen. Met zijn oude contract kreeg hij zo’n €250.000 euro per overwinning erbij. De teller voor dit jaar, mocht het bedrag dus niet nog hoger zijn, staat dan met twaalf overwinningen al op een extra €3.000.000 euro. Lekker Max!

Ook wordt er gewerkt met een puntenbonus. Voor elk punt dat Verstappen bij elkaar gereden heeft dit wereldkampioenschap, komt er een bonus bij van €50.000 euro. Dus met 366 punten op de teller, is dat al dik €18.300.000 euro totaal. Dus heeft de Nederlander helemaal niks te klagen over zijn ‘prijzengeld’ dit seizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)