Verschillende elementen in de Formule 1

Tijdens een race moet je over verschillende dingen nadenken en komen er veel verschillende elementen op je af. Een race kan wel twee uur duren en er komen enorm veel G-krachten op je af. Tussen het remmen en het accelereren kan je hoofd wel vijf keer zo zwaar aanvoelen als normaal, daarom worden de nekspieren van coureurs ook zwaar getraind. Daarnaast is reactie en timing erg belangrijk en laat Max Verstappen daar nou aardig goed in zijn.

 

De bizarre timing van Max Verstappen

Max Verstappen deelde op internet een filmpje waarin we zagen hoe waanzinnig goed zijn reactiesnelheid is en ook zijn gevoel voor timing is indrukwekkend. In het filmpje zagen we een digitale stopwatch. Aan Max de taak om de stopwatch stop te zetten op 6 seconde. Dit deelde hij op Instagram en daar is te zien hoe bizar dichtbij hij wist te komen. Dat doen wij hem niet na. Check hier de video:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Mentale scherpte

Het is ook belangrijk dat je tijdens een race mentaal helemaal scherp bent, omdat je met veel verschillende dingen rekening moet houden en alles op het juiste moment moet gebeuren, want een goede reactiesnelheid is wel handig wanneer je met bijna driehonderd kilometer per uur over een racebaan vliegt. Het is dan ook logisch dat er veel wordt geoefend op zaken als timing en hand-oog coördinatie.

Max Verstappen op de eerste plaats

Het seizoen in de Formule 1 is momenteel ontzettend spannend. Op het circuit van Baku City in Azerbeidzjan ging het helaas niet zo goed voor Max. Hij leek op een eerste plaats af te streven, tot dat hij een klapband kreeg. Gelukkig voor hem, ging het bij Hamilton ook niet helemaal van zijn leie dakje. De Engelsman schoot uit de bocht, waardoor hij ook kostbare punten liet liggen. Max Verstappen staat voor nu nog steeds op de eerste plaats. Laten we hopen dat deze oefening ervoor zorgt dat dit zo blijft.