Formule 1-coureurs zijn ook atleten

Nu is het een feit dat de meeste mensen Formule-1 coureurs niet echt zien als atleten. Een rondje op het circuit rijden lijkt minder inspanning te kosten, dan een zware basketbalwedstrijd of een boks gevecht in de ring, maar niks is minder waar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

De mannen dienen altijd topfit te zijn en moeten bovendien tegen de intense g-krachten kunnen. Je hoeft weliswaar geen bodybuilder te zijn, maar een afgetrainde nek zal bijdragen aan excellente prestaties.

Zo traint F1-coureur Max Verstappen zijn nek

Het ziet er misschien een beetje onwennig of vreemd uit, maar voor een F1-coureur is dit een heel belangrijk onderdeel om in vorm te zijn voor wedstrijden. Verstappen deelde een video op Instagram, waarop hij liet zien hoe hij traint met een nogal eng uitziend apparaat dat de g-krachten simuleert die hij waarschijnlijk op de baan zal merken. Met zijn hoofd in een mitella en een gekwelde uitdrukking op zijn gezicht, zag de Red Bull racer er wat oncomfortabel uit. De manier van trainen zorgde voor heel wat verbazing bij zijn volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Dat de nek work-out er niet al te prettig uitziet, dat mag duidelijk zijn. Toch zijn de oefeningen cruciaal. Het zorgt ervoor dat de F1-coureurs de druk kunnen overleven die ze tijdens het rijden met zo’n intensiteit op hun lichaam krijgen. Als je er al vanuit gaat dat in een achtbaan je wordt blootgesteld aan een 3 g kracht en de ongetrainde mensen zullen flauwvallen bij een druk tussen de 4 en 6 g, kunnen we alleen maar heel veel respect hebben voor onze Nederlandse racemonster Max Verstappen.