Header: Photo by Lewis Hamilton Instagram

Formule 1, dat ben je

Het ziet er in de media heel glamorous uit. Dikke auto’s, mooie vrouwen en trips over de hele wereld. Achter dit rocksterren-leven schuilt een doorzettersmentaliteit. Wil je succesvol worden in de Formule 1, dan is keiharde discipline vereist. Het schema van een Formule 1 coureur herhaalt zich om de twee weken omdat er één keer in de twee weken een race is. In de tussentijd moet er worden geëvalueert, de auto moet worden verbeterd, er moet worden getraind in de gym én de pers moet te woord worden gestaan. Natuurlijk is er ook tijd nodig voor enige ontspanning. Hoe houden deze Formule 1 coureurs dit vol en hoe richten ze hun privé-leven in? We geven je een kijkje in het leven van vier beroemde Fromule 1 coureurs.

1. Sebastian Vettel

De Duitse Formule 1 coureur Sebastian Vettel behoort tot één van de best betaalde coureurs aller tijden. Vettel werd vier keer wereldkampioen en in 2015 is hij overgestapt van Red-Bull racing naar Ferrari. Dat deze man succesvol is in zijn werk is niks nieuws, maar privé is dit een echte familieman. Als hij niet de wereld over reist, woont hij met zijn vriendin in boerderij Neumuli in het Zwitserse Thurgau. Hij ontsnapt graag aan alle dagelijkse hectiek in een landelijke omgeving met maar een aantal andere boerderijen in de buurt.

2. Fernando Alonso

Fernando Alonso is een Spaanse Formule 1 coureur en won op zijn 24ste zijn eerste wereldtitel en was toen de jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit. Later werd dit record verbroken door Lewis Hamilton. Over het privé-leven van deze Formule 1 held wordt veel gespeculeerd door de media. Zijn roerige liefdesleven wordt uitvoerig beschreven in de bladen en hij heeft inmiddels een echte sterrenstatus verworven. Hoe reageert Alonso op al deze aandacht? Zijn grootste wens is dat de roddelpers zijn privé-leven met rust laat en zich focust op zijn professionele acties. Alonso’s huidige vriendin is Linda Morselli, de ex van Valentino Rossi.

3. Max Verstappen

Onze eigen Max Verstappen heeft wereldfaam vergaard als Formule 1 coureur. Iets waar we als Nederlanders erg trots op zijn, maar wat schuilt er achter deze volksheld? Alonso is niet de enige die veel aandacht krijgt omtrent zijn privéleven. Max Verstappen heeft de afgelopen tijd niet alleen op professioneel gebied de media gedomineerd, maar ook privé heeft hij veel aandacht gekregen. De vrouwen verslindende Formule 1 coureur heeft inmiddels flink wat vriendinnetjes op zijn naam staan. De vader van Max geeft aan dat hij graag zou zien dat zijn zoon ook een privéleven heeft omdat hij van mening is dat de druk van de roddelpers te zwaar zou zijn voor Verstappen.

4. Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is drievoudig wereldkampioen in de Formule 1. Hij rijdt sinds drie jaar voor Mercedes en in het algemeen doet hij het erg goed op het circuit. Ook privé heeft Hamilton het goed voor elkaar. Hij vliegt een rode privé-jet en zijn vriendin Barbara Palvin is werkelijk een plaatje. Daarnaast heeft hij relaties gehad met: Rihanna, Kendall Jenner en Gigi Hadid. Ook deze Formule 1 coureur is dus een ware casanova.

Dat Formule 1 coureurs een hectisch leven hebben is wel duidelijk. Je doet niet aan Formule 1, je bent Formule 1 zeggen ze wel is. Veel ruimte voor zichzelf hebben de coureurs in ieder geval niet. Gelukkig hoeven ze niet te leven van een droge boterham.