Photo by: Joe McGowanGrand Prix US 2016

De nu 19 jaar oude coureur debuteerde op zijn 17e voor Toro Rosso. Enkel met deze prestatie schreef de jonge coureur geschiedenis omdat hij de jongste debutant in de Formule 1 geschiedenis is. En slechts één seizoen later behaalde hij tijdens de GP van Spanje zijn eerste podiumplaats. Max werd hierdoor de jongste leider in de GP, jongste coureur op het podium én jongste winnaar van een GP. Ooit. Hiermee werd Max in één klap de succesvolste Nederlands Formule 1-coureur ooit. En mede door zijn succes heeft Max Verstappen Formule 1 weer op de kaart gezet in Nederland.

Max Verstappen - Red Bull

De verbinding tussen jong en oud

Mijn hart gaat sneller kloppen van alles wat veel PK’s, een brullend geluid en een sublieme wegligging heeft. Ik wist de Formule 1 te respecteren, maar kon niet urenlang aandachtig naar de race kijken. In mijn ogen was de winnaar in de eerste rondes al bekend. Totdat ik enkele jaren geleden kennis maakte met de sublieme en gewaagde inhaalacties van Max. Max heeft in mijn ogen de Formule 1 vlam die bij de volwassen man al sterk wakkerde, ook aangestoken bij de jongere generatie. En mede hierdoor zit menig vader en zoon op zondag voor de buis hun passie te delen.

Iemand om voor te juichen

Lange tijd deden er geen Nederlanders mee aan de F1. Of in ieder geval niet in de middenmode of het topklassement. De affectie met Formule 1 zwakte daardoor voor menig man af. Totdat daar een held opstond. Een held met een welbekende achternaam die in de voetsporen van zijn vader trad. Met succes. Sinds Max Verstappen voor Toro Rosso rijdt, staat heel Nederland achter Max. Niet enkel omdat hij Nederlands is, maar omdat hij de potentie in zich heeft om de grootste ooit te worden.

Passie en gedrevenheid

En door zijn jonge leeftijd, down-to-earth mentaliteit en gedrevenheid juichen we voor iemand waar we trots op kunnen zijn. Het race is hem dan met de paplepel zijn ingegoten, hij maakt zijn beloftes waar, weet professioneel te reageren en is ontzettend bedreven. Wij zijn blij dat de Formule 1 een held rijker is.