Header Photo by: Infiniti 
2011 Singapore Grand Prix – Sunday
Marina Bay Circuit, Singapore.
25th September 2011

 

En als echte F1 liefhebber dien je natuurlijk een Grand Prix bezocht te hebben. Voor velen lijkt dit een droom, maar in werkelijkheid ligt deze droom binnen handbereik. Wij selecteerden de verschillende Grand Prix’s die jij wilt bezoeken. Van de toegankelijke Grand Prix in België, tot een one-in-a-lifetime experience tijdens de Grand Prix van Singapore.

Grand Prix

In totaal stonden er 20 races gepland in 2017. Hiervan zijn ondertussen 12 races gereden waarbij Sebastian Vettel momenteel nummer 1 staat, gevolgd door Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo. Onze eigen Max staat momenteel op positie 6. Dit betekent dat er nog genoeg mogelijkheden zijn en dat er nog vanalles kan gebeuren. En hier wil jij bij zijn. Selecteer je favoriete Grand Prix. Wij maakten alvast deze fijne selectie van 4 Grand Prix voor jou:F1 - BELGIUM GRAND PRIX 2011

1. Grand Prix van Italië

Wanneer: 01 – 03 september

Waar: Monza

Ben jij een snelheidsliefhebber? Dan is de GP van Italië een must-visit. Het Autodrome Nazionale di Monza wordt namelijk ook wel de Temple of Speed genoemd. De F1 coureurs behalen hier veruit de hoogste snelheden. Daarnaast is het een thuiswedstrijd voor het Ferrari-team. Dit betekent dat een temperatmentvol en juichend publiek de overhand heeft. Een unieke ervaring voor de F1 liefhebber. De GP zal plaatsvinden in het weekend van 1 /m 3 september. De vrije trainingen beginnen op vrijdag en de kwalificatie op zaterdag. De GP zal starten op 3 september om 14:00.

Italian Grand Prix Monza 2012 - Starting Grid

2. Grand Prix van Singapore

Wanneer: 15 – 17 september

Waar: Singapore

De Grand Prix van Singapore is een unieke beleving. Door de hoge temperaturen, lange raceduur en het uitdagende circuit wordt dit een pittige wedstrijd voor de coureurs en daardoor een spectaculaire wedstrijd voor de toeschouwers. Wat de GP van Singapore onderscheidt van de andere GP’s is het kunstlicht. Het circuit Marina Bay wordt verlicht door 1600 lampen. Een once-in-a-lifetime experience. Ook bij deze GP zal op vrijdag de vrije trainingen plaatsvinden waarnaar op zaterdag de kwaliticatie begint. Op zondag 17 september zal om 14:00 Nederlandse tijd de race plaatsvinden.

Singapore Grand Prix 2011

3. Grand Prix van Brazilië

Wanneer: 10 – 12 november

Waar: São Paulo

We maken een sprong naar de GP van Brazilië. Deze vindt plaats op het Autodrome José Carlos Pace. Wat opmerkelijk is aan dit circuit is dat de coureurs tegen de klok in rijden. Door de hoogsteverschillen en haarscherpe bochten is dit een technisch circuit. Op vrijdag starten de vrije trainingen waarnaar de kwalificatie op zaterdag plaatsvindt. Zondag 12 november om 17:00 Nederlandse tijd starten de coureurs aan deze pittige GP.

Brazilian Grand Prix 2013

4. Grand Prix van Abu Dhabi

Wanneer: 24 – 26 november

Waar: Abu Dhabi

Waarom je de GP van Abu Dhabi wilt bezoeken? Dit is de laatste GP van het seizoen. Op een half uur rijden van Abu Dhabi ligt het Yas Eiland. Hier strijden de coureurs om de titel en de winst van het seizoen. Door het technische circuit belooft het een ongekend spannende wedstrijd te worden. Vrijdag start de vrije training, op zaterdag de selectie en op zondag 26 november is het dan zover. De laatste GP van het seizoen om 14:00 Nederlandse tijd.

Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix 131103 17_58_46 YMC North Grandstand
Als echte F1 liefhebber staat het bezoeken van een GP natuurlijk hoog op jouw bucketlist. Trommel je beste maten bij elkaar, maak van deze droom werkelijkheid en beleef een uniek weekend.