Wie zegt dat glijbanen enkel voor kinderen bestemd zijn krijgt de stempel saai en volwassen. Iedereen krijgt een kick van glijbanen waarbij je op hoge snelheid bochten, schansen en zelfs loopings trotseert. Nu brengen wij je een lijst met de 20 sickste glijbanen ter wereld. Verschillende glijbanen, over de hele wereld. Hoeveel kun jij er afstrepen?

1. Leap of Faith – Bahamas

Wordt gelanceerd vanaf de top van de Mayan Temple, schiet 60 meter naar beneden en vlieg door een transparante tunnel door een bad vol met haaien. Moeten we nog meer zeggen?

leap of faith glijbaan man man

2. Master Blaster Water Coasters – Dubai

Vier glijbanen die tegen alle natuurwetten ingaan. Tart de zwaartekracht met deze water-jet glijbanen.

sickste glijbanen man man

3. Boeing 747 – Oregon

Het Oregon aviation museum heeft een bijzondere toeristische attractie gebouwd. Op het dak van het gebouw staat een echte Boeing 747. En jij wordt uit z’n buik gelanceerd.

man man glijbanen

4. Siam Waterpark – Tenerife

Een waterpark op Tenerife, gebaseerd op Thaise architectuur. Tussen de witte stranden en palmbomen vindt je een gigantisch waterpark met glijbanen, draaikolken en golfbaden. Geheel in Thaise stijl.

man man glijbanen

5. Schlitterbahn Water Park – Kansas City

Deze is voor de waaghalzen: een glijbaan, hoger dan de Niagara Falls, een 17 verdieping tellende val en een klim van 5 verdiepingen.

glijbanen man man 2

6. Summit Plummet – Florida

Gebouwd door Disney. Echter is dit geen glijbaan voor de kleintjes. Je behaalt namelijk snelheden tot 95 kilometer per uur tijdens een val van 35 meter. Niet je nieuwste zwembroek aandoen.

glijbanen man man

7. World Waterpark in Alberta – Canada

Staat er nog een trip naar Canada op de planning? Breng dan bezoek aan het World Waterpark in Alberta. Het prachtige, glazen bouwwerk is gevuld met glijbanen, surf simulaties, zip-lines en golfbaden. Terwijl jij klaar staat op een platform verdwijnt de grond onder je. Met een gigantische snelheid schiet je door de glijbaan en eindig je in een looping.

man man glijbaden

8. Bulletbowl – Beijing

Na de olympische spelen was er geen bestemming voor de iconische Water Cube pool. Daarom werd besloten de massale ruimte te vullen met een water thema-park.

man man sicke glijbanen

9. Isano, Brazilië

Je hoeft geen Portugees te spreken om te begrijpen waarom deze glijbaan de naam Isano heeft gekregen. Sinds de bouw in 1989 heeft deze glijbaan de stempel hoogste glijbaan gekregen.

glijbaan brazilie

10 Scorpion’s Tail – Wisconsin

Tien verdiepingen hoog en 121 meter lang. Tijdens de Scorpion’s Tail maak je een bijna verticale val van 15 meter per seconde die eindigt in een looping.

man man glijbanern

11. Area 47 – Oostenrijk

Geniet van het rijke aanbod van glijbanen met loopings, hoge duikplanken en een water catapult waarmee jij gelanceerd wordt.

glijbanen oostenrijk

12. Head-first Racer – China

Geen lange rijen waarbij men één voor één een ritje mag maken. Jij neemt het op tegen je vrienden en doet een wedstrijd wie het eerste beneden is. Head first. Acht verschillende glijbanen zodat je met al je vrienden tegelijk kan racen.

glijbanen man man

13 Big Thunder – Florida

Deze rit ervaar je samen met je vrienden. Op een groot raft.

man man glijbanen big thunder

14. Giant Slide – China

Waar deze glijbaan begint als een rustige rit op een raft eindigt deze in een stroomversnelling en steile val.

man man glijbanen 2

15 Twister and Speedy – Oostenrijk

Er zijn waaghalzen die houden van snelheid en mensen die genieten van een lange rit. Sonnentherme Lutzmannburg Thermal Spa biedt hier de oplossing voor. Het park biedt namelijk twee mogelijkheden: Speedy, een glijbaan met een vrije val van 22 meter en Twister, een van de langste glijbanen van Europa met een lengte van 200 meter.

twister and speedy man man

16. Città del Mare, Italië

Een glijbaan, gebouwd op een van ’s werelds mooiste locaties. Eindig niet in een zwembad, maar in de Mediterraanse zee.

man man glijbanen

17. AquaLoop – Zuid-Korea

Deze dubbele glijbaan lanceert je van 18 meter hoog en laat je een 360 graden loop maken.

glijbanen man man

18. Tantrum Alley – Dubai

Met een vier persoons raft trotseer je tornado’s en vrije vallen. Niet één keer, maar vier keer.

man man glijbanen

19. Wildebeest – Indiana

Deze ziet er misschien wat onschuldiger uit, maar is het zeker niet. De glijbaan maakt gebruik van Hydro-magnetische lineaire inductie waardoor de rafts met een bizarre snelheid worden weggeschoten.

man man glijbanen

20. Epic Plunge – ??

De exacte locatie is onbekend. Wel weten we dat deze glijbaan is gevestigd op de Norwegian Cruise Line. Geniet van een 60 meter lange glijbaan, midden op zee.

glijbanen man man