Alle F1 races waar Max Verstappen overwinningen boekte

Max Verstappen heeft inmiddels 119 races op zijn naam staan, waarvan hij er tien wist te winnen. Maar liefst 42 keer belandde de Nederlander al op het podium sinds zijn eerste race in Australië 2015. Welke overwinningen Max Verstappen allemaal heeft geboekt, dat gaan we jullie even vertellen hieronder.

Check ook de verdeling van prijzengeld om een idee te krijgen waar de mannen voor racen.

1. GP van Spanje 2016

De eerste overwinning van vele overwinningen voor onze Max Verstappen. Hiermee werd hij de jongste winnaar van een GP ooit en dat deed hij toen hij 18 jaar en 226 dagen oud was. Geschiedenis werd geschreven doordat hij de eerste Nederlander was die een GP heeft gewonnen. Wat een prestatie. We horen Olav Mol nog zeggen: “Johee, johoo. Jo f*cking hoo wat bizar”. 

 

2. GP van Maleisië 2017

Dit werd de tweede overwinning van Max. Vroeg in de wedstrijd wist hij Lewis Hamilton in te halen en er niet meer voorbij te laten. De toen nog erg jonge Max deed dit geweldig en sleepte zo de winst binnen met een goede overmacht op de baan. Achter Hamilton vonden we Daniel Ricciardo op het podium. De auto van Vettel werd nog even kapot gereden door Lance Stroll.

 

3. GP van Mexico 2017

De tweede van het seizoen 2017, waardoor Max uiteindelijk op een zesde plek eindigde in het seizoen van 2017. Lewis Hamilton belandde niet eens op het podium door een lekke band aan het begin, maar was wel kampioen na deze race.

 

4. GP van Oostenrijk 2018

De vlammen kwamen bij Nico Hulkenberg uit zijn auto maar het grote feest was voor onze Max. Naast Hulkenberg vielen er onder andere ook grote namen als Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas uit. Max Verstappen deed wat hij moest doen en kon er weer eentje bij zijn overwinningen toevoegen.

 

5. GP van Mexico 2018

Net zoals vorig jaar won de Nederlandse coureur deze ook. Voor de tweede keer winst in 2018 en een stuk succesvoller dan het seizoen ervoor. Max eindigde op de vierde plek in het klassement en was het meest gekozen als driver of the day van alle andere F1-coureurs.

 

6. GP van Oostenrijk 2019

Van alle races is dit wel een hele mooie die Max Verstappen fantastisch binnenhaalde. Een inhaalreeks waardoor hij alle grote mannen achter zich liet. Een slechte start en een motorprobleem werden omgetoverd tot een race die we niet snel vergeten. Een mooie overwinning en de tweede keer dat hij in Oostenrijk weet te winnen.

 

7. GP van Duitsland 2019

Van alle races is dit misschien wel de meest bizarre van allemaal. Het zat vol met slippartijen en uitvalbeurten, maar onze Max Verstappen wist zich staande te houden. De start van Max was echt geen, maar hij was degene die het beste in deze omstandigheden zichzelf kon bewijzen. Zeker de moeite waard om even terug te kijken.

 

8. GP van Brazilië 2019

De derde overwinning van 2019 begon dit keer wel met een goede start. In de 60ste ronde wist Max buitenom Lewis Hamilton in te halen en dat was wel even smullen. Daarna reden de twee Ferrari’s elkaar eraf, waardoor deze race helemaal compleet was met al het spektakel dat je wil hebben in een Formule 1-race.

 

9. GP 70-jarige jubileum 2020 op Silverstone

Een fantastische race en eentje die gezien de kwaliteit wel bij de meest professioneelste races hoort van Max Verstappen. De Mercedes auto’s konden de Nederlandse coureur niet bijbenen en hij wist zijn eerste overwinning van 2020 binnen te halen.

 

10. GP van Abu Dhabi 2020

De laatste GP was ook voor Max. Hiermee behaalde hij zijn tiende overwinning van zijn carrière en kon hij 2020 goed afsluiten. We zijn benieuwd wat de Nederlander volgend jaar ervan gaat maken. De Formule 1 kalender kan je nog even bekijken als je alle races van 2021 op een rijtje wil hebben.