De Dutch GP is terug in 2021

Na 36 jaar is ons land eindelijk weer te vinden in de Formule 1 kalender van 2021. Van drie tot vijf september in 2021 kunnen wij weer de F1-coureurs zien scheuren door de duinen van Zandvoort. In eerste instantie zou het eigenlijk begin mei plaatsvinden maar door de huidige pandemie is het verplaatst naar september. Dat is alleen maar beter voor ons, want hopelijk kunnen we dan weer een dik feest bouwen en met z’n allen kijken naar Max Verstappen.

Voor de vierde race zouden eigenlijk de straten van Hanoi gebruikt worden maar dat gaat helaas niet door. Naast deze tegenvaller is er wel een nieuwe vette binnenkomer. Naast Singapore is er nog een nachtrace die op de straat gaat plaatsvinden. De Formule 1 gaat voor het eerst naar Saoedie-Arabië en de straten van Jeddah staan op het programma. We kunnen niet wachten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The 2021 F1 calendar is here! #F1 #Formula1 #Motorsports

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

De Formule 1 kalender van 2021

Zoals altijd wordt de Formule 1 afgetrapt in Australië op 21 maart 2021. Verrassend is echter wel dat in Brazilië toch gewoon Interlagos wordt gebruikt en niet een nieuw circuit in Rio de Janeiro. Het seizoen wordt zoals al tijdje in Abu Dhabi afgesloten.

Voor de vierde race is er nog een plek vrij in de Formule 1 kalender van 2021 en er zijn al een paar circuits die kans maken. Aankomend weekend moeten de F1-coureurs afreizen naar het altijd zonnige Turkije. Wellicht zien we dit land wel over een tijdje terug als vierde race in het rijtje? Wat denken jullie? Sommige mensen vinden dat er een klassieker moet komen voor de vierde race van volgend jaar. Wellicht anders afreizen naar Imola of op circuit Mugello? Het zou ook vet zijn als Portimāo circuit echt opgenomen wordt in de Formule 1 kalender van 2021.