Het vermogen van Max Verstappen

Dat Max Verstappen er warmpjes bij zit zal je niet verbazen. De coureur ontvangt voor elk WK-punt zo’n 45.000 euro en voor een ritzege mag hij 178.000 euro laten bijschrijven. Met de 278 punten die hij in het laatste volledige seizoen binnen wist te slepen, komen we uit op zo’n 22  miljoen euro. Tel daarbij het salaris wat hij volgens zijn contract verdient (35 miljoen euro) en je komt uit op een jaloersmakend vermogen.

Sponsorinkomsten van de coureur

Uit bovenstaande blijkt dat de Limburger het in 2019 en 2020 aardig doet in financieel opzicht. De coureur draait echter al wat langer mee en heeft daarnaast nog aardig wat inkomsten uit andere bronnen. Zo is hij onder andere verbonden aan Jumbo, een verbintenis die hem zeker geen windeieren heeft gelegd. Als je daarnaast weet dat het huidige contract met het supertalent tot 2023 duurt, kun je nagaan wat daar de komende jaren aan wordt toegevoegd.

Max Verstappen heeft een aardige autoverzameling

Naast de sponsoring, hebt Max ook zijn eigen website en bijbehorende webshop. Verstappen houdt graag de touwtjes strak in handen dus de inkomsten van de marketing zullen ongetwijfeld zorgen voor een aardige aanvulling. Dat is ook wel nodig als je ziet wat zijn levensstijl is. Zo bezit hij een Aston Martin Vantage, een Aston Martin DBS Superleggera en een Aston Martin Valkyrie. Die laatste was overigens gratis. Het was namelijk een cadeautje van Red Bull voor zijn uitstekende prestaties.

Onlangs schafte Max nog een nieuwe auto aan. Vele mensen trokken bij deze aankoop echter hun wenkbrauwen op aangezien het een bolide betreft van de concurrent.