Het inkomen van de Formule-1 coureur

Dat je als Formule-1 coureur niet krap bij kas zit, dat verwachten de meeste mensen wel. Echter heeft Max Verstappen helemaal niks meer te klagen na de ondertekening van zijn nieuwe contract bij Red Bull Racing. Hij werd plotseling één van de bestbetaalde Nederlandse sporters. Zijn oude contract leverde Max maar liefst een basisbedrag van 15 miljoen euro op. Dit is dus het bedrag zonder alle extra’s voor zijn prestaties; en dat zijn ook geen kleine bedragen.

We horen je al denken: lekker bedrag hoor. Maar het kan nog gekker. Door zijn nieuwe contract wordt dit bedrag bijna verdrievoudigd. Het basisbedrag ligt nu op maar liefst 40 miljoen euro, wederom: exclusief extra’s. Dit zorgt ervoor dat Max als een koning kan leven. Neem eens een kijkje in zijn luxe villa in Monaco. Nu heeft Max een nieuw speeltje gekocht, eentje waar fans toch hun wenkbrauwen bij optrekken.

De nieuwe auto van Max Verstappen: Ferrari Monza SP2

Dat Max als een Formule-1 coureur van auto’s houdt, dat zal niemand verrassen. Zo zou hij onder meer al in het bezit zijn van een Porsche 911 GT2 RS en een Ferrari 488 Pista. Nu heeft Max een nieuwe auto gekocht: een Ferrari Monza SP2. Opvallend, aangezien Max dus wederom shopt bij de concurrent. 

nieuwe auto max verstappen

Je zou denken dat Max bij Aston Martin ook wel een prima speeltje uit zou kunnen kiezen, maar toch kiest hij voor een Ferrari Monza SP2. Naar verluidt zou hij hier zo’n 1.6 miljoen euro voor hebben betaald, exclusief belastingen. In totaal zijn er slechts 499 exemplaren van deze extreem exclusieve sportwagen. Het zou kunnen dat je hem wellicht al eens voorbij hebt zien komen, aangezien Gordon Ramsey en Zlatan Ibrahimovic ook in bezit zijn van de brute bak.

max verstappen koopt auto

Natuurlijk gaat het bij Max om prestaties. De Ferrari is voorzien van een 6,5-liter V12 produceert 800 pk en gaat van 0 naar 100 in slechts 2,9 seconden. Ook de topsnelheid van 300 kilometer per uur zal ervoor zorgen dat Max zich niet gaat inhouden op het asfalt.

Wist je trouwens dat de Nederlandse coureur een knap zusje heeft?