De voorbereiding van Max Verstappen

Bij een Grand Prix komen er verschillende elementen kijken die het racen buitengewoon uitdagend maken. Je moet altijd scherp zijn om goed te blijven anticiperen op de omgeving en je tegenstander en dat ook nog eens op een buitengewoon hoge snelheid. Door die snelheid heb je ook nog eens te maken met ontzettend veel G-krachten.

Een normale sterveling zou haast verlamd uit de auto komen, maar Max Verstappen werkt tot vlak voor de race aan een optimale voorbereiding, zodat hij niet alleen kan presteren onder de mentale, maar ook de fysieke druk die op hem af komt. Hij traint daarom met een zijn personal trainer, die hem ook vlak voor de wedstrijd nog rek- en strekoefeningen laat doen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Max deelt oefening op Instagram

Hij heeft ook verschillende oefeningen die hem helpen met zijn coördinatie en concentratie. De coureur  kan niet alleen goed overweg met een race wagen, maar hij oefent ook het jongleren en probeert dit in de voorbereiding op een wedstrijd zo lang mogelijk vol te houden. Dit helpt hem met zijn coördinatie en concentratie, waardoor hij minder fouten maakt. Op Instagram liet Max Verstappen zijn fans een opvallend spel zien.

Er zijn vier blauwen knoppen, waar de coureur zo snel mogelijk op moet slaan. Waarom hij dit doet is nog niet bevestigd, maar de kans is wel erg groot dat dit wordt gedaan om zijn concentratie, coördinatie en reactievermogen te kunnen testen en te verbeteren.

Zo zie je dat Max Verstappen verschillende soorten oefeningen doet, want Lewis Hamilton verslaan en kampioen worden lukt niet zomaar, daarvoor moet de coureur ook altijd fit en scherp zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)