Jean-Claude Van Damme is terug met The Last Mercenary 

Ben jij fan van actiefilms dan kán het gewoon niet anders of je weet wie Jean-Claude vVn Damme is. De acteur is inmiddels zestig jaar en bouwt al tientallen jaar aan een indrukwekkend CV met actiefilms.

Binnenkort is de acteur terug met een nieuwe film. The Last Mercenary wordt een mix tussen komedie en actie, waarin de acteur laat zien dat hij nog lang niet afgeschreven moet worden als actieheld.

De film gaat over het personage van Jean-Claude Van Damme (bijnaam ‘Mist), die werkzaam was als huurling. Niet zomaar één, maar de ‘meest beruchte ooit’. Als huurling is hij van alle markten thuis. Zo is hij een ervaren piloot en chauffeur, maar kan hij ook moeiteloos vechten en schieten. Niet iemand die je tegen je in het harnas wil jagen dus, maar helaas voor zijn vijanden gebeurt dat wel degelijk. Na een lange stilte van 25 jaar duikt hij namelijk opeens weer op. Hij heeft namelijk één zwakke plek: zijn zoon, met wie hij altijd contact heeft vermeden. Als huurling moet je namelijk zo veel mogelijk vermijden dat je je teveel hecht aan mensen. Wanneer zijn zoon het slachtoffer wordt van iemand die met zijn ID illegale aankopen doet, grijpt Mist in. Dat zorgt voor geniale actiescènes én droge humor.

Jean-Claude van Damme

Wanneer komt de nieuwe film op Netflix?

Met de terugkeer van Mist komt de Franse veiligheid in het gevaar. Met man en macht wordt er dus ook tegen hem en zijn zoon opgetreden. Daarbij gaat het er hard aan toe, maar we zien van Damme ook met de nodige vermommingen en in een heuse split. The Last Mercenary moeten we dus vooral niet té serieus nemen, maar vermakelijk wordt de film zonder twijfel.

De Netflix release van de actiefilm staat gepland voor 30 juli. Voor die tijd op zoek naar een vette actiefilm? Check dan eens Law Abiding Citizen