Waar gaat Law Abiding Citizen op Netflix over?

We volgen in Law Abiding Citizen het personage Clyde. Samen met zijn vrouw en dochter wordt hij slachtoffer van een misdrijf. Je zou denken dat het rechtssysteem hem helpt om gerechtigheid te krijgen, maar niets is minder waar. In plaats daarvan komt de dader, die verantwoordelijk is voor de dood van Clyde’s vrouw en dochter, gewoon weer op vrije voeten.

Clyde kan het voorval niet loslaten en na tien jaar besluit hij om dan maar het recht in eigen handen te nemen. Hij begint aan een missie om wraak te nemen op degenen die er verantwoordelijk voor zijn dat hij zijn familie heeft verloren.

Law Abiding Citizen

De cast en de crew van Law Abiding Citizen

De film Law Abiding Citizen komt uit 2009 en werd geregisseerd door F. Gary Gray. Niet zomaar een regisseur, want de lijst met films waar hij aan meewerkte is erg indrukwekkend. Zo is hij ook verantwoordelijk voor Straight Outta Compton, The Fate of the Furious en Men in Black: International. 

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Gerard Butler en door Jamie Foxx. Andere rollen zijn er onder andere voor Bruce McGill en Viola Davis. De cast en producer samen zorgden met de film voor een actiespektakel dat op goede recensies kon rekenen. Op IMDb krijgt de film een 7.4.

 

Meer actiefilms op Netflix

Je vindt de film op Netflix. Daar staan – gelukkig – nog veel meer actiefilms die de moeite meer dan waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de film Monsterwaarin ook het Amerikaanse rechtssysteem onder de loep wordt genomen. Ben jij meer toe aan actie? Probeer dan eens de film The Townmet onder andere Ben Affleck in de hoofdrol. Jamie Foxx zelf is op Netflix ook onder andere te zien in de film Project Power, over een mysterieuze pil die mensen superkrachten geeft.