Ben Affleck speelt bankovervaller in The Town 

We kennen hem van veel films (denk aan Gone Girl en zijn legendarische rol als Batman), maar Ben Affleck kan meer dan alleen acteren. Hij heeft ook een flink aantal films op zijn naam staan als producent. Misschien wel de vetste daarvan is The Town. Hij speelde zelf ook een rol in deze film, die in 2010 verscheen.

Hierin is de acteur te zien als het hoofdpersonage Doug MacRay. Doug is onderdeel van een groep bankovervallers die meteen in de film al een flinke slag slaat. Ze lijken er mee weg te komen, maar door zijn gedrag kan de groep echter in gevaar komen.

 

Tijdens hun overval wordt één van de bankbediendes gegijzeld door de groep. Doordat Doug en de andere leden (tamelijk enge) maskers dragen, zijn ze onherkenbaar. Pas later beseft Doug dat de bankbediende in zijn buurt woont en er bloeit iets tussen de twee. Maar hoe ver kan hij gaan zonder dat hij zijn identiteit prijs moet geven? Ondertussen ontstaan er steeds meer spanningen in het team, met Dougs vader in de gevangenis en krijgt de FBI ook lucht van de zaak. The Town is hierdoor veel meer dan ‘gewoon’ een film over een bankoverval.

Sterke IMDb-score voor de film

De cast bestaat onder andere uit Jon Hamm, Jeremy Remmer (bekend als Hawkeye in The Avengers-film) en de prachtige Blake Lively. Onder leiding van Ben Affleck zetten zij samen een film neer die elke man gezien moet hebben. De actie, de acteerprestaties en de goede productie van Affleck zijn samen goed voor een 7.5 op IMDb. De film vind je op Netflix.

Qua bankovervalfilms (en series) vind je op Netflix meer dan genoeg. Denk aan de topserie La Casa de Papel. Ook in Honest Thief met Liam Neeson staat een bankoverval centraal, al wil in die film de bankovervaller juist in het reine komen met zichzelf.