Monster wordt een nieuwe Netflix film

Monster is gebaseerd op een boek van de schrijver Walter Dean Myers, uit 1999. Jaren later werd het boek verfilmd. Oorspronkelijk kwam de film van Monster al uit in 2018 op het prestigieuze Sundance-festival. Nu heeft Netflix de rechten opgekocht van de serie en kunnen we hem binnenkort ook kijken vanaf de bank in je eigen woonkamer. De film is dus niet helemaal nieuw, maar voor het grote publiek zal het verhaal van hoofdpersoon Steve Harmon nog steeds als nieuw voelen.

Veelbelovende student raakt betrokken bij dodelijke overval

Steve Harmon is een zeventienjarige jongen met een donkere huidskleur. Hij woont in de wijk Harlem in New York, een wijk die nogal berucht is. Steve heeft een veelbelovend leven voor zich: hij studeert film en houdt zich bezig met het filmen van zijn omgeving. De film is echter geen simpel verhaal over een jonge carrière. Steve raakt in Monster namelijk betrokken bij een overval waarbij hij ‘slechts’ op de uitkijk staat. De overval loopt echter uit de hand en er vallen dodelijke slachtoffers. Al gauw wordt Steve aangeklaagd en hij geschetst als monster, crimineel en loopt hij het risico om een lange gevangenis te krijgen.

Monster

De film doet denken aan When They See Us 

De film doet denken aan de succesvolle serie When They See Us. Discriminatie, het oneerlijke rechtssysteem en de rol die afkomst speelt bij de kansen die je krijgt, komen daarin ook terug. Ben jij geïnteresseerd in rechtbankdrama’s waarin mensen (ten onrechte) worden aangeklaagd? Dan kan ook The Trial of the Chicago 7 een echte aanrader zijn.

Dit is de cast en releasedatum van Monster

Monster is het filmdebuut van regisseur Anthony Mandler. Eerder nam hij wel veel muziekvideo’s voor zijn rekening. Hoofdrollen in de film worden gespeeld door Kelvin Harrison Jr, Jennifer Hudson en Jeffrey Wright. Ook is er een bijrol voor de rapper A$AP Rocky. Binnenkort we de film al verwachten op Netflix. De releasedatum staat namelijk gepland voor 7 mei.