Bradley Scanes, de personal trainer van Max Verstappen

Lewis Hamilton is niet de enige man die Max Verstappen laat zweten, ook zijn personal trainer Bradley Scanes heeft zo zijn technieken. Eerder werkte deze Britse personal trainer met de voetbalclub Southend United. Daarnaast traint hij met de Britse turnploeg, om hen voor te bereiden op de Olympische Spelen.

Hij heeft dus genoeg ervaring en weet precies hoe atleten aangepakt moeten worden. Bij een Formule 1-coureur wordt zowel het onderlichaam als het bovenlichaam getraind. Er wordt hierbij veel focus gelegd op de nek, want tijdens het voelen van al die G-krachten moet je wel je koppie er bij kunnen houden. Het is dus niet voor niks dat Max Verstappen een aantal oefeningen uitvoert die essentieel zijn voor zijn races.

Work-out oefeningen van een Formule 1-coureur

Op Instagram zien we hoe Scanes zich in het zweet werkt om fit te blijven. Hij voert de oefeningen uit met een weerstandsband, dit is ideaal voor thuis of onderweg. Daarom willen we de oefeningen niet aan je onthouden, want dat bewijst maar weer dan je thuis heel eenvoudig. Dan kun je straks in een goede conditie Max Verstappen aanmoedigen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bradley Scanes (@physiobrad)

2.Banded squat

De squat, een bekende oefening waarmee je de benen en schouders goed kunt trainen. Het is tijdens deze oefening de bedoeling dat je het elastiek met je polsen naar voren vasthoud, terwijl je er met twee voeten op gaat staan. Zorg hierbij dat je voeten breder dan je schouders staan. Zak vervolgens door de knieën en druk je heupen naar achteren toe. Je knieën mogen, tijdens de oefening, niet verder dan je tenen uitsteken. Zorg ook dat je tijdens de oefening in een actieve houding blijft staan. Je kan vervolgens de band nog proberen omhoog weg te drukken. Hiermee activeer je jouw schouders nog beter.

2. Banded deadlift

Ga op heupbreedte op het elastiek staan en pak het elastiek met twee handen vast. Span je buik en bilspieren aan en houd je borst naar voren. Schouderbladen naar elkaar toe en houd je rug recht. Zak dan met je lijf in een zit-positie en houd je rug recht. Ga weer naar boven tot je rechtop staat.

Naast enkele nek oefeningen zijn dit voorbeelden van oefeningen die Max Verstappen doet in zijn trainingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Wil je meer weten over Max Verstappen? Check hier de supersnelle prive-auto’s van de Formule 1-coureur.