Van fiets naar e-bike door wasmachineonderdelen

Wij stonden ook even perplex toen we zagen dat een man zijn fiets heeft omgetoverd tot een bizar snelle e-bike door gebruik te maken van wasmachineonderdelen. Je vraagt je wellicht af hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat wasmachineonderdelen van een normale fiets een elektrische fiets kunnen maken. Toch is het deze man gelukt om deze bizarre creatie te realiseren.

Bizar hoge snelheid

Het bijzonderste is misschien nog wel dat deze zelfgemaakte e-bike een ongelooflijke snelheid kan bereiken. Hij kan nog een stuk harder gaan dan een goede speed pedelec. Je kan met deze e-bike namelijk een snelheid halen van 110 kilometer per uur. Deze gaat dus nog sneller dan de vermeende snelste e-bike ter wereld.

Rusky Bias had een fiets en een oude wasmachine

Rusky Bias is een handige man die een uitdaging niet uit de weg gaat. Hij is dan ook de persoon die verantwoordelijk is voor deze ongelooflijke creatie. Rusky had nog een oude wasmachine liggen. Hij dacht dat deze weleens van pas zou kunnen komen bij het maken van zijn eigen elektrische fiets. Je zou denken dat dit idee gedoemd is om te mislukken, maar dit bleek allerminst waar te zijn.

E-bike

E-bike met krachtige motor

De zelfgemaakte e-bike beschikt over een 1.100 Watt motor. Deze zorgt ervoor dat je een snelheid zou kunnen halen van 110 kilometer per uur. Het is echter maar de vraag of het veilig is om op deze fiets zo snel te gaan. Daarnaast is er nog een klein probleem met de accu. Deze is namelijk snel leeg doordat hij veel stroom gebruikt. Toch blijft het een e-bike die elke waaghals weleens zou willen testen.

Droom jij al tijden van een dergelijke fiets, maar vind je het iets te prijzig? Check dan eens de website van de Lidl voor een goedkopere elektrische fiets.