Wat is een Speed Pedelec?

De Speed Pedelec is geen gewone e-bike, maar een fiets met extreem veel vermogen. Een snelheid tot zo’n 45 km/u tik je gemakkelijk aan. Afgezien van de hoge snelheid kun je ook niet zomaar even op dit type elektrische fiets stappen. Sterker nog, wettelijk gezien hebben we het hier in feite over een elektrische brommer. Dat betekent in het kort dat je verplicht bent om een helm te dragen, een kenteken te hebben en een aparte verzekering moet afsluiten.

snelle e-bike

Verschillen in prijs van de e-bike

Afgezien van de regels is de Speed Pedelec gewoon een hele vette e-bike. Dat betekent normaliter wel dat het prijskaartje ook fors hoger uit zal vallen in vergelijking met een gewone e-bike. Terwijl je voor een ‘normaal type’ elektrische fiets al voor 1.000 euro een instapmodel kan vinden, is het bij de Speed Pedelec een ander verhaal. Houd in ieder geval rekening meteen instapprijs van ongeveer 4.000 euro tot 14.200 euro voor een fiets als de 3T Strada THM Edition Ultralight. Het is duidelijk dat de verschillen enorm zijn.

De beste Speed Pedelec van 2020

Gaat het om de allerbeste Speed Pedelec, dan kijk je wellicht naar meer zaken dan enkel de snelheid. In dat geval is de Kever B Speed Plus 2020 een meer dan goede keuze. Opvallend genoeg is het onderscheidende vermogen groot. Dan bedoelen we niet alleen wat betreft snelheid, maar vooral op het gebied van het design en het prijskaartje. Om met dat laatste te beginnen: voor ‘slechts’ 4.999 euro ben je de trotse bezitter van de beste Speed Pedelec, volgens de website fietstest.nl. Deze elektrische fiets blinkt uit in comfort en technische prestaties.

Beste Speed Pedelec

De B Speed Plus 2020 wordt aangedreven door de krachtige Klever Biactron V2 motor. Diezelfde motor vinden we ook terug in de Klever X Speed 2019 die vorig jaar al bijzonder goed scoorde. De accu zit net weggestopt in het frame waardoor deze niet zo snel ontvreemd kan worden. De fiets beschikt over maar liefst 10 versnellingen en heeft een aangenaam lage instap.

De andere Speed Pedelecs uit de e-bike test

In de categorie tot 5000 euro zijn er nog vier andere modellen die de moeite waard zijn. De Specialized Turbo Vado 6.0 2020 staat op een tweede plaats. Ook al oogt deze fiets wat stoerder, qua bediening kan het nog een stuk beter en ook het display heeft niet het meest intuïtieve ontwerp. De derde plaats is voor de Gazelle Ultimate Speed 2020. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze Speed Pedelec een aangename maximum snelheid van 45 km/u dankzij de Bosch Performance Line Speed 4.0 middenmotor. Deze motor is wel redelijk luidruchtig waardoor de fiets niet bovenin kon eindigen.

De QWIC Performance MA11 Speed 2020 is op de vierde plaats geëindigd. Het nadeel van deze fiets is de moeilijk afleesbare display en de stugge vering waardoor het comfort een stuk minder is. Dat geldt ook voor de Haibike SDURO Trekking S 9.0 2020. Ondanks de aangenaam lage prijs van 3.999 euro is de fiets weinig comfortabel en komt de ondersteuning behoorlijk traag op gang.

Check fietstest.nl voor de geteste fietsen.