Wat is een speed pedelec voor e-bike?

Speed pedelecs zijn een speciaal soort e-bike waar je snelheden mee kan halen van 45 kilometer per uur. Op een normale e-bike gaat dit bij lange na niet lukken. Als het normale verkeer altijd te langzaam voor jou gaat en je zou wel iets sneller op je bestemming aan willen komen is het een overweging om een speed pedelec te kopen. Ontdek hier wat de beste speed pedelec e-bikes zijn volgens de AD fietstest.

Klever X Speed 2019

De Klever X Speed werd beoordeeld met een 8.0. Daarmee is het beoordeeld als de nummer drie in beste speed pedelecs. De adviesprijs is 5.599 euro. De pluspunten van deze fiets zijn de krachtige elektrische ondersteuning, in hoever dat al niet aanwezig is bij alle Speed Pedelecs. Ondanks deze krachtige ondersteuning is de motor wel geruisloos. Daarnaast heeft deze speed pedelec een goede wegligging en een soepele ondersteuning. Deze e-bike heeft ook minpunten, anders was die wel op de eerste plaats geëindigd. Het is namelijk een zware fiets en heeft niet een al te mooi design. Ook zijn de kabels zichtbaar, wat afbreuk doet aan het uiterlijk.

Beste Speed pedelec e-bikes

M1 Spitzing Plus

De M1 Spitzing Plus is op de tweede plaats geëindigd en heeft een beoordeling gehad van een 8.2. Deze fiets blinkt uit in de goede vering. Een ander groot pluspunt van deze e-bike ten opzichte van de meeste andere e-bikes is dat die ook goed rijdt zonder ondersteuning. Als de accu leeg is kan je er dus alsnog ‘gewoon’, goed mee fietsen terwijl het fietsen bij veel e-bikes dan uitermate zwaar wordt. Wel maakt de motor veel geluid. Dit is de duurste e-bike in de top 3. Je moet hier 8.299 euro voor betalen.

Top speed pedelec

Stromer ST3

De beste e-bike had een beoordeling van een 8.5. De enige minpunten zijn de vering en het gewicht van de fiets. Goede punten van deze e-bike zijn de geruisloze motor, de krachtige ondersteuning, een goede wegligging en het feit dat die netjes is afgewerkt. Bij deze fiets heb je dus de perfecte combinatie van een e-bike die erg stijlvol is, maar ook technisch gezien uitstekend is. Je kan hem in het zwart en wit krijgen. De adviesprijs van deze e-bike is 6.990 euro.

Beste e-bike