Een zeer lichte e-bike

De huidige generatie elektrische fietsen zijn modern en voorzien van tal van snufjes om het leven aangenaam te maken. Het enige nadeel is het gewicht van de fiets. Dat merk je pas als de accu echt helemaal leeg is en je zelf moet trappen. Dan valt op dat je behoorlijk veel kracht moet zetten om vooruit te komen. Dat kan anders dachten de heren van M2S en zij maken een lichte e-bike waarbij het frame van carbon is en zodoende amper 15 kilo weegt. De M2S All-Go e-bike zorgt ervoor, zo claimt de producent, dat het fietsen weer leuk wordt. Dat zou, afgaande op de naam, wel eens kunnen kloppen. M2S staat voor Mountains To Sea. Met andere woorden: de e-bike zou geschikt moeten zijn voor elk terrein.

Maar liefst 27 versnellingen

De M2S All-Go heeft een frame wat voor 100% is samengesteld uit koolstofvezel en is voorzien van een middenaandrijfmotor en 3 x 9 versnellingen van Shimano. Geen zorgen dus over de kracht die je mag verwachten, het is voldoende om elke heuvel te trotseren. Dat wil niet zeggen dat het je geen moeite kost, maar het gaat zo eenvoudig dat één proefkonijn zei dat hij het gevoel had alsof hij aan het valsspelen was. Ook in dergelijke situaties ervaar je de voordelen van een lichtgewicht frame: het voelt als een lichtgewicht mountainbike wanneer je besluit om de motor uit te schakelen.

lichtgewicht elektrische fiets

Maximaal vermogen van 650 watt

De All-Go is standaard voorzien van een 350 watt motor met een piekvermogen van 650 watt. Dat kan een nadeel zijn als je netjes binnen de grenzen van het toelaatbare wilt blijven: de topsnelheid is namelijk 45 kilometer per uur. De actieradius van maximaal 70 kilometer is alleszins acceptabel en daarmee is de e-bike zeer geschikt voor het stadsverkeer. Wil je er echt een weekend op uit trekken, dan kan het wat beperkt zijn. Het LCD scherm tenslotte geeft je op een overzichtelijke manier toegang tot alle noodzakelijke gegevens inclusief de resterende accuduur. Mocht de accu onverhoopt toch opraken, dan is deze in vier uur tijd weer volledig opgeladen.

Een geslaagde Kickstarter

De lancering van de M2S All-Go begon ooit via Kickstarter, maar inmiddels is het streefbedrag van 50.000 dollar binnengehaald. Bestellen kan wellicht nog steeds in de vorm van een pre-order via de project pagina op Kickstarter, maar je kunt de e-bike ook via de eigen website bestellen. In dat laatste geval betaal je 2.699 dollar voor de fiets,daar komt dan nog wel 500 dollar aan verzendkosten bij als je in Nederland woont. De eerste exemplaren zullen vanaf begin februari worden uitgeleverd. Als je er dus snel bij bent, ben je wellicht een van de eerste Nederlandse bezitters van deze unieke e-bike.