Marisa Papen liet zich naakt fotograferen in een moskee

Het is inmiddels twee jaar geleden dat ze op vakantie ging naar Turkije. Echter had ze ook andere plannen dan het ‘vieren’ van haar vakantie. Ze ging, gekleed in een boerka, samen met haar fotograaf, Jesse Walker, een moskee in Istanboel in. Dit was niet zomaar een moskee maar de Aya Sophia, een belangrijke en historische moskee in Turkije. Vervolgens deed Marisa Papen haar Boerka omhoog en liet ze zich naakt fotograferen. Dit is niet enige vergrijp die ze in Turkije heeft gepleegd.

Ook heeft ze zich in Turkije naakt laten fotograferen met de Turkse vlag. De Turkse staat wil haar laten oppakken omdat ze haar beschuldigen van “het publiekelijk vernederen van de soevereiniteit van de staat” en “bedrieglijke handelingen”. Turkse autoriteiten waren al naar het hotel gegaan waar de Belgische schoonheid verbleef, maar toen was ze al vertrokken.

Marisa Papen
Foto: Jesse Walker

Turkije wil haar achter de tralies hebben

Ook meerdere Turkse burgers hebben een klacht ingediend tegen Marisa Papen wat ertoe heeft geleid dat Turkije deze zaak ontzettend serieus neemt. Turkije wil haar namelijk laten vervolgen. Ze riskeert voor drie jaar de gevangenis in te moeten.

Marisa Papen wil een statement maken

Dit is niet de enige keer dat het naaktmodel in opspraak komt. Ze heeft zich namelijk ook naakt laten fotograferen bij de klaagmuur in Jeruzalem en bij een tempel in Egypte. In Egypte moest ze hiervoor zelfs één nacht in de cel zitten. Nu hangt haar dus een hogere straf boven het hoofd. Marisa Papen doet deze naakte fotoshoots op deze plekken dan ook niet zomaar. Ze geeft aan dat het “een schreeuw om verandering is”. Marisa Papen wil mensen hiermee aanzetten om zelf na te denken zonder daarbij religieuze en politieke dogma’s in het achterhoofd te houden.

Moskee Turkije
Foto: Jesse Walker
Marisa Papen
Foto: Jesse Walker