De beste planten voor op kantoor

Het AD zocht het voor eens en altijd uit: dit zijn de fijnste planten voor op kantoor.

1. Ficus Elastica

Een grote plant met glimmend blad en vooral lastig kapot te krijgen. Goede kenmerken voor een kantoorplant dus. Let wel op: hij groeit als kool. Dat hoeft echter geen probleem te zijn: je zaagt hem zo weer af als hij in de buurt van het plafond dreigt te komen. De verdere verzorging vergt ook niet veel inspanning: als de bladeren stoffig worden neem je ze gewoon met een stofdoek af.

plant kantoor

2. Ficus lyrata; ‘vioolbladplant’

Een andere ficus die het ook goed doet op kantoor is de Ficus Iyrata, lokwel de vioolbladplant genoemd. Ook bij deze planten zijn de bladeren groot en groen, en als je goed kijkt kun je misschien een viool in de vorm van de bladeren ontdekken. Ook bij deze Ficus is het zaak dat je hem snoeit als hij te groot wordt, maar het verdere onderhoud niet zo lastig.

ficus plant kantoor

3. Schefflera arboricola; ‘vingerboom’

Nog een plant die (met een creatieve blik) zijn naam te danken heeft aan zijn vorm: de vingersboom. Ook deze plant heeft weinig water nodig en is makkelijk om voor te zorgen. Let wel op: deze plant houdt niet van direct zonlicht.

kantoorplant

4. Fatsia Japonica; ‘vingerplant’

Naast de vingersboom, is er ook de vingersplant. De Fatsia Japonica om precies te zijn. Wanneer de plant in bloei komt te staan, krijgt deze ronde witte bloemen. Deze plant waardeert het af en toe een spreekbeurt te krijgen en hoeft maar eens in de twee weken water te krijgen. Lekker makkelijk!

accessoires werkvloer

5. Monstera Deliciosa; ‘gatenplant’

De Monstera Deliciosa is een plant die je vast wel vaker in een pot in de wachtruimte bij de dokter of tandarts hebt zien staan, maar het is zeker een favoriet als het gaat om kantoorplanten. Nog een pluspunt: de plant zelf is zo goed als onverwoestbaar, tenzij je hem verdrinkt. De kantoorplanten die genoemd worden gaan overigens vaker dood aan te veel water dan te weinig.

kantoor plant kamerplant

Op zoek naar andere manieren om je kantoorruimte wat op te fleuren? Zo creëer jij de perfecte werkplek, zowel thuis als op kantoor.