Goede voorbereiding is alles

First things first. Iedere vakantie heeft de juiste voorbereiding nodig, vooral een wintersportvakantie. Het begint bij de juiste uitrusting. Hoe jij voor een zomerse bestemming slechts een zwembroekje en wat T-shirts mee dient te nemen, dien je bij een wintersportvakantie grootser uit te pakken. Een dikke ski-jas om jou warm te houden, een ski-broek om de blauwe plekken te voorkomen, een ski-bril voor de veiligheid en de benodigde materialen (indien je ze niet gaat huren). Begin met een algehele paklijst, want je wil niks vergeten wanneer je de sneeuw gaat trotseren.

Goed, we hebben de voorbereiding gehad. Dan is het nu tijd voor vijf goede skigebieden voor de lente. Check it out:

Les Deux Alpes

Als je zekerheid wil hebben zit je in dit Franse skigebied op de juiste plaats. Hier is de grootste gletsjer van Europa en daarom kan je hier uitgebreid op wintersport gaan. Je hebt hier allemaal verschillende moeilijkheidsgraden in pistes. Er is dus voor iedereen wat wils.

Top 5 skigebieden lente

Ischgl

Het skigebied in Ischgl ligt erg hoog. Doordat bijna alle pistes zich boven 2.000 meter bevinden kan je hier in april nog zeker skiƫn. Dit skigebied is dan ook ideaal als je in de lente op wintersport wil. Ook valt er hier meer te beleven dan alleen het afdalen van de pistes. Dit is namelijk het perfecte skigebied om te gaan feesten. Er wordt, eind april, een groot afsluitingsfeest gehouden voor het einde van de wintersport in de Alpen. Wereldberoemde artiesten komen langs om op te treden. Dit feest heet het Top of the Mountain concert. Aanrader!

Top 5 skigebieden

Zermatt

Zelfs als het hier boven de nul graden is, ben je er zeker van dat je in dit skigebied in Zwitserland een goede wintersport kan hebben. Ze hebben namelijk een systeem die direct kunstsneeuw aanmaakt wanneer dit nodig is. Ook als hier de zon schijnt weet je dus dat dat je skiplannen niet in gevaar zal brengen.

Bergen wintersport

Voss Resort

In Noorwegen kan je sowieso altijd nog wel wat langer doorgaan. Het skiseizoen duurt eenmaal gewoon een beetje langer. Je zal bijna niet merken dat het al lente is. Zorg er dus voor dat je gewoon nog steeds goede skikledingĀ meeneemt zodat je niet onderkoelt raakt tijdens je wintersport. In dit wintersportgebied kan je ook genieten van een prachtige omgeving.

Top 5 skigebieden in de lente wintersport

Zillertal Arena

Als je veel landgenoten wil tegenkomen moet je naar Zillertal Arena toe gaan. Aan gezelligheid is er dan ook geen gebrek. Qua moeilijkheidsgraad in pistes heb je veel variatie. Zo kan je hier in de lente de perfecte skivakantie tegemoet gaan.