Uniek penthouse in Amsterdam

Op een werkelijk unieke locatie wonen in de hoofdstad is slechts weinigen gegeven. Afgezien van de betaalbaarheid van dergelijke woningen, zijn ze gewoon schaars. Dat geldt ook voor dit penthouse in Amsterdam. Het is een onderdeel van bijzonder project, het is namelijk gevestigd in een voormalige rioolwaterzuiveringston in het Kröller-Müllerpark aan de Sloterplas. Je kunt niet alleen heerlijk luxe wonen, maar je geniet tevens van een stuk Nederlandse architectuur met internationale allure.

Het penthouse beslaat de gehele 4e verdieping. Trappen lopen is niet nodig, er is voorzien in een lift. Vanuit dit penthouse heb je direct toegang tot twee indrukwekkende terrassen en een al even unieke daktuin. Mocht je denken dat die daktuin vrij beperkt is qua omvang, dan maak je een vergissing: het heeft een oppervlakte van 142 vierkante meter. Vanuit deze tuin heb je een perfect zicht op de mooie omgeving, een vijver en een paviljoen met een glazen dak. Je zou bijna vergeten dat je in Amsterdam bent.penthouse in amsterdam

Ontworpen om van te genieten

Bij binnenkomst zie je direct de omvang van de woning. De ronde glazen puien zorgen voor veel lichtinval en vanuit de woonkamer heb je heel de dag door een prachtig zicht op het park. De zomerse dagen voelen dankzij de ingebouwde airconditioning prima comfortabel aan en in de winter geniet je heerlijk van de open haard.

penthouse in Amsterdam

De woonkamer

Naast de ruim opgezette living, is de keuken het centrale punt van de woning. Hier vinden alle sociale activiteiten plaats en het vormt de ontmoetingsplek bij uitstek. De maatwerk keuken laat weinig te wensen over, zelfs de meest verwende amateur-kok kan hier al zijn (of haar) creativiteit kwijt. De keuze voor hoogwaardige materialen en dito apparatuur laten zien dat elk aspect van de woning aandachtig is ontworpen. Het notenhouten kookeiland is een echte blikvanger in combinatie met de bijbehorende eettafel.

In de keuken vinden we in ieder geval een ruime keuze aan apparatuur:

  • een stoomoven,
  • combi-oven
  • 5-pits inductiekookplaat
  • teppanyaki plaat
  • grill met lavasteentjes
  • warmhoudplaten
  • vaatwasser
  • koelkast
  • Quooker

De achterzijde van woning is de plek waar we drie slaapkamers aantreffen. Tevens bevinden hier zich de toiletten, een ruim vormgegeven badkamer inclusief twee RVS wastafels, een ligbad en douche. Ook hier merken we een mooie gietvloer met vloerverwarming op, deze komt in elk vertrek van de woning op de begane grond terug.

Daktuin van 142 vierkante meter

Dat dit penthouse de beschikking heeft over twee terrassen en een daktuin is op zich al bijzonder. Zeker als je kijkt naar de tuinoppervlakte is dit uniek voor Amsterdamse begrippen. De tuin, die over de gehele oppervlakte van het dak is aangelegd, dateert uit 2007. De onder architectuur aangelegde daktuin is zodanig ontworpen dat deze naadloos aansluit op de uitstraling van het gebouw. De aanwezigheid van de twee terrassen zorgt ervoor dat het ook aanvoelt als een echte tuin en heb je niet het idee dat je in een penthouse woont. Het paviljoen, voorzien van een glazen dak, zorgt voor een bijzondere woonervaring en maakt deze woning helemaal af. Kortom: wat een parel.

penthouse in amsterdam 3