Enorm kasteel in Californië

In Californië staat dit enorme kasteel, wat je gewoon kunt huren op Airbnb. Er is plaats voor 22 gasten, waardoor de prijs gedeeld kan worden door 22. Hierdoor komt de prijs per persoon op 106 euro per nacht uit. Voor een nacht in een kasteel is dit een schappelijk bedrag, als je bekijkt wat voor enorme vesting inclusief landgoed je krijgt. Het gaat namelijk om een oppervlakte van ruim 900 vierkante meter. Wel zijn er voor al die gasten ‘maar’ zes slaapkamers, waardoor je met een aantal groepjes kamers moet delen. Opmerkelijk is wel dat er meer badkamers dan slaapkamers zijn: volgens de advertentie zijn er maar liefst 7,5 (zo staat het er) badkamers.

kasteel

Middeleeuws maar toch luxe

Het kasteel is ingedeeld om een ouderwetse uitstraling te hebben met het interieur. Door het hele gebouw is de middeleeuwse architectuur nog goed te herkennen. Wel zijn er overal moderne voorzieningen, zoals in de verschillende keukens, slaapkamers en badkamers. Als je hier naar binnen loopt heb je niet gelijk het idee dat je in een eeuwenoud gebouw staat. Vooral de verschillende keukens zijn van alle gemakken voorzien, zodat ieder zijn of haar eigen culinaire voorkeuren met alle gemak kan bereiden.

kasteel

Heel veel kasteel voor weinig geld

De prijs voor het hele kasteel per nacht is 2.595 dollar. Dit staat gelijk aan ongeveer 2.350 euro, wat er op neer komt dat je met 20 personen 117,50 euro per persoon per nacht betaalt. Hiervoor heb je beschikking over de hele vesting, inclusief alle voorzieningen. Zo is er een kamer waar je met zijn allen als in een theater films kunt kijken, een balzaal en een game ruimte. Elke slaapkamer in het brandschone kasteel is luxe ingericht en wekt de indruk dat je als kasteelheer kunt slapen.

Dit is niet het enige goedkope kasteel dat er is. Veel dichterbij in Europa zijn er ook kastelen te huur of zelfs te koop. Zo staat er een kasteel in Engeland te huur en deze vesting in Frankrijk staat te koop. Zelfs in Nederland kun je een eeuwenoud kasteel kopen, maar dan ben je wel iets meer geld kwijt.

kasteel