Kasteel in Nederland te koop

Tussen Maastricht en Heerlen in Zuid-Limburg is deze oude vesting te vinden. Het heet Kasteel Schaloen en ligt in Oud-Valkenburg. Het is op een eilandje gebouwd en staat tussen twee andere kastelen samen in een natuurreservaat van 400 hectare. De ‘tuin’ van Kasteel Schaloen beslaat 10.000 vierkante meter, dus plek om buiten te spelen is er genoeg. De bouw van dit enorme bouwwerk begon in het jaar 1200 en dat is qua stijl aan alles nog te zien. Wel is het in 1656 herbouwd en in 1985 nog gerestaureerd, dus het is altijd in goede staat gebleven. En nu staat het kasteel in Nederland te koop.

Treed binnen in Kasteel Schaloen

De binnenkant van het kasteel is goed bewaard gebleven door de restauraties. De originele staat is zoveel mogelijk behouden en alles wat vervangen moest worden is zo gedaan dat je het verschil amper ziet. Zo voelt het dus echt alsof je in de middeleeuwen naar binnen loopt. Momenteel is alles al helemaal in goede staat omdat het gebruikt wordt voor de horeca. Je kunt in de gebouwen die bij het kasteel horen eten, drinken, een high beer of high wine houden of zelfs overnachten. Allerlei specialiteiten worden geserveerd zodat je ook voor een kortere tijd van de middeleeuwse sferen en de prachtige omliggende natuur kunt genieten.

kasteel

Kasteelheer der Oud-Valkenburg

Voor de schappelijke prijs van €3.995.000 mag jij jezelf kasteelheer noemen van Kasteel Schaloen. Hiermee is dit een van de duurste huizen die in Nederland te vinden zijn. Vroeger was het een stuk goedkoper geweest om dit kasteel te bemachtigen. In de middeleeuwse tijden van deze vesting werd het namelijk overgedragen door middel van erfenis. Eeuwenlang kregen familieleden ongevraagd dit kasteel op hun naam, zonder er een cent voor te hoeven betalen. Tegenwoordig is de functie van het kasteel gereduceerd tot horeca-aangelegenheid en vrijetijdsbesteding. Als het gekocht is kun je er natuurlijk wel wonen en misschien af en toe met pijl en boog uit een raam schieten.

Hieronder kan je meer foto’s van het kasteel zien: