Vreemdgaan wordt een trend

Ashley Madison, een Canadese datingsite speciaal bedoeld voor mensen die vreemdgaan, heeft als slogan “Het leven is kort. Heb een affaire.” Uit het onderzoek dat deze site heeft gedaan onder 2.099 van hun leden en hiervan de leeftijden geanalyseerd. De categorie├źn werden onderverdeeld in 19-29 jaar, 30-39 jaar, 40-49 jaar, 50-59, 60 tot 69 en 70+.

Hier blijkt om te beginnen uit dat de leeftijd waarop de vrouwen lid worden iets lager ligt dan mannen: vrouwen schrijven zich gemiddeld in op hun 33e, en mannen op de leeftijd van 36. Maar waarom gaan mensen zoveel vreemd dan? Volgens een woordvoerder van Ashley Madison onderbouwen de vreemdgangers hun overspel voornamelijk met de reden dat hun huwelijk niet is wat ze ervan verwachtten. De roze wolk is weggetrokken, de seks wordt minder en de kinderen en het werk vragen alle aandacht. Of het ligt aan je DNA, maar de vraag is of je partner dat gelooft.

Vreemdgaan

Maar hoe oud zijn de meesten?

Op de derde plek staat de oudste groep uit de top-3: de 40- tot 49-jarigen. Volgens deskundigen valt dit te verklaren doordat mensen als ze al een poosje een gezin hebben gaan nadenken over wat voor uitdaging een huwelijk kan zijn, zeker met een gezin. Tegen die tijd zijn mensen erachter gekomen wat voor effect die stress op hun gevoelens heeft.

In de tweede plek zit de jongste categorie: 19 tot 29 jaar. Dit is de leeftijdsgroep waarin mensen het meest onvoorspelbare leven hebben. Het proces van volwassen worden en (leerzame) fouten maken komt tot een hoogtepunt. De studententijd valt hier ook in, wat natuurlijk ook voor velen een losbandige fase is. Hier en daar wordt misschien ook wel een drankje teveel gedronken dan goed is voor je relatie…

Bovenaan de lijst zijn de 30- tot 39-jarigen, met maar liefst 32%. Dat ongeveer een derde van de mensen hun eerste affaire heeft in deze leeftijdsgroep komt heeft misschien te maken met de gemiddelde leeftijd van 28 waarop mensen trouwen. Niet lang daarna beginnen mensen al met rondkijken, blijkt dus. De meeste mensen maken namelijk ook een account aan bij Ashley Madison wanneer ze 30 zijn.

Of ze het nou vertellen of niet, mensen gaan vreemd. Maar hopelijk heb jij nog vertrouwen in je relatie, en anders hebben we hier de tips voor je om eraan te werken.