De beste kleding voor kleine mannen

Soms lijkt het alsof bepaalde kledingstukken alleen maar mooi aansluiten en elegant zitten bij lange mannen. Niet is minder waar. Behoor jij tot de kleine mannen onder ons? Dan moet je enkel een paar trucjes kennen. De keuze zit hem voornamelijk in het combineren van je bovenstuk en je broek, of in de kleuren en patronen die je draagt. Wij leggen je de beste keuzes uit m.b.t. kleding voor kleine mannen.

1 Dezelfde kleuren voor minder contrast

De allereerste tip gaat over kleur. Het zit namelijk zo: door kleurenverschil, dus bijvoorbeeld een wit shirt en een blauwe broek, valt contrast meer op. Dit contrast zorgt ervoor dat de nadruk wordt gelegd op je lengte. Kies in plaats daarvan voor een broek in dezelfde kleur als je jas, trui of T-shirt. Hierdoor komt het contrast minder duidelijk naar voren en lijk jij vervolgens langer.

kleine mannen

2 De nadruk leggen op je torso

Deze tip sluit aan bij bovengenoemde. Mocht jij namelijk geen fan zijn van de all-black outfit, dan kan het zijn dat jij toch kiest voor kleurverschil (en dus meer contrast). Zorg er in dit geval voor dat de nadruk ligt op je middel. Je wilt dat de aandacht namelijk niet naar je benen wordt getrokken. Deze aandacht trek jij naar je torso toe door drukke prints, verticale strepen en patronen te dragen.

3 De perfecte broek voor kleine mannen

Het kan lastig zijn om een broek te vinden in de perfecte maat: de broekspijpen kunnen te lang zijn of de broek kan te wijd zitten. Bovendien heb je geen zin om met elke nieuwe broek een levende paspop te zijn bij de kleermaker. Laat daarom van één broek de lengte innemen en deze op maat maken. Vervolgens heb je één standaard, perfect model. Wanneer je een nieuwe broek koopt, kan dit broek dienen als voorbeeld in de winkel of bij de kledingmaker.

 

4 Shirt in de broek

Een gemakkelijke manier om een paar optische centimeters toe te voegen is door je shirt in je broek te stoppen. Doe dit niet als je een bierbuikje hebt. Gelukkig zijn er genoeg tips om van een bierbuikje af te komen. Ook moet je een shirt of overhemd alleen in je broek stoppen wanneer je broek meer op je middel rust dan op je heupen.

kleine mannen

5 Geen wijde kleding

Door strakke kleding die op maat is, lijk je slanker en langer. Vermijd dus baggy kleding die oversized valt. Hierdoor wordt je lichaam minder benadrukt. In plaats daarvan zijn tapered broeken en tailored overhemden een goed idee.