Het landhuis van Bill Gates

Dankzij het succesvol oprichten van het bedrijf Microsoft is Bill Gates voor een lange tijd de rijkste man op aarde geweest en dat is ook wel aan zijn huis te zien. Vandaag de dag heeft de man een geschat vermogen van 129 miljard dollar. Dit huis is dan ook maar een klein zakcentje voor de beste man.

 

Bill Gates noemt zijn huis Xanadu 2.0. Hij heeft zijn huis vernoemd naar het landhuis uit de beroemde film Citizens Kane. Maar Xanadu 2.0 is minstens net zo beroemd. Want hij is, op zijn zachts uitgedrukt, nogal opvallend. De oppervlakte van zijn landgoed is 6100 vierkante meter. Voor de normale sterveling is dat al overweldigend, maar door de inrichting van dit huis zou zelfs iemand uit Het Gooi stijl achterover slaan.

Een aparte pincode voor iedere gast

Mocht je ooit het geluk hebben dat je uitgenodigd wordt door Bill Gates, dan krijg je bij binnenkomst een aparte pincode. Dankzij deze unieke pincode ga je een persoonlijke ervaring krijgen, want de technologie in het huis past zich aan je unieke wensen aan. Dankzij je unieke pincode kunnen sensoren in het huis volgen waar je bent en krijg je een unieke ervaring mee. Wil jij bijvoorbeeld een warme vloer op 20 graden. Dan zorgt de vloer ervoor dat er een juiste temperatuur is, waar je gaat of staat. Sensoren herkennen namelijk je gewicht. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je in het enorme huis een telefoontje gaat missen. Doordat het huis weet waar je bent, kan het ervoor zorgen dat alleen de telefoon die dicht bij je is gaat rinkelen.

Het zwembad van Bill Gates

Het zwembad van 18 meter begeeft zich in een apart gebouw. Aan de zijkanten van het bad heb je speciale onderwaterspeakers, zodat je altijd onderwater perfect geluid hebt en kunt genieten van je favoriete tracks. Bij het zwembad zit ook een terras, waar je rustig een biertje kunt nuttigen.

De bibliotheek

Bill Gates mag dan wel een drop-out zijn, er was ook een reden dat die in eerste instantie aangenomen werd op Harvard. Hij is iemand die graag boeken leest en studeert. Hij heeft dan ook een eigen bibliotheek met tal van boeken. Het meest bijzondere boek is Codex Leicester, een manuscript geschreven door Leonardo da Vinci. Hij had dit manuscript ooit op een veiling gekocht voor een slordige 30,8 miljoen dollar.

Een sportzaal, garage, party-zaal meer

Eind jaren 80 vroeg Oprah Winfrey aan Bill Gates wat zijn meest luxe bezit was. Hij antwoordde toen dat dit een grote trampoline was, die hij voor zijn kinderen had gekocht en die in de woonkamer stond. Inmiddels heeft hij nog wat andere speeltjes in zijn 2500 vierkante meter grote sportruimte. Zo heeft hij een sauna, een stoombad en een aparte kleedkamer voor mannen en vrouwen.

Een landgoed met de oppervlakte zoals deze kan niet zonder een paar degelijke garages. Dit is niet allen voor de auto’s van Bill Gates zelf, maar ook voor zijn bezoek. Eén garage is volledig ondergronds en is met de hand gemaakt. Hier kan Gates overigens 10 auto’s in kwijt. De overige 13 wagens parkeert hij gewoon in een van de andere garages.

Op het enorme landgoed van Bill Gates kun je ook een meer vinden. Niet heel bijzonder zul je denken, maar we hebben het hier over het landgoed van Bill Gates. Het bijzondere is dat de oevers bedekt zijn met zand van het tropische eiland St. Lucia. Ieder jaar wordt dit zand ingevlogen en ververst. Hij hoeft dus eigenlijk niet meer naar de witte stranden toe te gaan. Als hij daar wel zin in heeft dan kan die nog naar zijn privé-eiland Grand Bogue Caye, in de buurt van Belize.

Bill Gates heeft natuurlijk ook wel eens zin in een feestje en mocht je uitgenodigd worden, dan is er een grote kans dat je in een 2300 vierkante meter grote hal terecht komt. Genoeg om 150 gasten te ontvangen voor en diner of 200 voor een cocktailparty.

Al met al heeft Bill geen gebrek aan luxe.