Microsoft-oprichter Bill Gates is een liefhebber van auto’s

Eind jaren 70 stopte Bill Gates zijn opleiding aan Harvard University omdat hij zag dat er een computer op de markt kwam waar hij software voor kon maken. Uiteindelijk kreeg hij het met een klasgenoot voor elkaar om een deal te sluiten met het bedrijf die de MITS Altair 8800 op de markt ging brengen. Hij had een soort besturingsprogramma gemaakt en die hij Micro-soft noemde en de rest is geschiedenis.

Vandaag kunnen we niet meer om Microsoft heen, omdat ze na al die jaren nog steeds marktleider zijn als het gaat om pc-software. Bill Gates is er dan ook ontzettend rijk geworden met het bedrijf. Laten we kijken welke auto’s hij gekocht heeft met zijn centen.

Porsche 911 Turbo

Bill Gates is een echte Porsche liefhebber en hij heeft dan ook in verschillende modellen gereden. Zijn eerste Porsche kocht hij in 1979. De Porsche 911 Turbo is een auto die gezet is. De kenmerkende lampen, de wielkasten en natuurlijk de grote spoiler – die liefhebbers ook wel een Whale Tale noemen – maken deze auto een echte showsteler. Deze auto heeft een 3.3 liter zes cilinder turbo motor. Het vermogen is 432 nm en hij accelereert in 5,4 seconden naar de honderd kilometer per uur. De auto bereikt een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Deze auto heeft hij echter wel verkocht via een veiling.

porsche bill gates

Porsche 959

In de jaren 80 kocht Bill Gates opnieuw een Porsche. Dit keer werd het een zilvere Porsche 959. De auto bevatte een watergekoelde biturbo-motor, cilinderkoppen met 4 kleppen per cilinder, een elektronisch geregeld onderstel en wiel aandrijving. Toen de Porsche in 1984 op de markt kwam, was het met zijn 314 kilometer per uur de snelste straatlegale auto. Sick!

porsche 959 bill gates

Porsche Taycan

Ook vandaag de dag is Bill Gates nog steeds groot liefhebber van het merk Porsche. Want een aantal jaar geleden voegde hij de Porsche Taycan aan zijn collectie toe. Dit is een auto voor de toekomst, want hij is namelijk elektrisch. De auto beschikt over 476 PK en 500 Nm. Hij accelereert in 5.1 seconden naar de 100 en haalt een topsnelheid van 220 kilometer per uur.

porsche taycan

Ford Focus

Er gaan geruchten dat Bill Gates niet dagelijks in zijn sportwagens rijdt. Zijn daily driver is een Ford Focus uit 2008. Niet per se de auto die je verwacht van iemand die ooit de rijkste man ter wereld was, maar hij vindt het dan ook niet zo nodig om zijn rijkdom aan de buitenwereld te laten zien. De auto heeft een 1.6 liter motor (1596 CC). De auto beschikt ook over 150 Nm en 100 PK. De topsnelheid van deze bak ligt op 180 kilometer per uur.

Porsche 930 Turbo

Bill Gates heeft nog een auto, en ja dat is alweer een Porsche. Hij heeft namelijk nog een Porsche 930.  Deze auto beschikt over een 260 PK sterke 3,0 liter zescilinder. Daarmee trekt deze Porsche in 5,2 seconden op naar 100 kilometer per uur. Hij bereikt een topsnelheid van 246 kilometer per uur.

Het is dus duidelijk dat Bill Gates een ware Porsche liefhebber is. De auto collectie van Elon Musk mag er ook wel zijn. En nee, die bestaat niet alleen maar uit Tesla’s.