The Great War of Archimedes is een Japanse oorlogsfilm

Er zijn al een heleboel oorlogsfilms uitgekomen en het grootste deel daarvan gaat over de Tweede Wereldoorlog. Waar in dergelijke films vooral wordt gefocust op de Europese oorlogen en soldaten, gaat The Great War of Archimedes juist over een Japans oorlogsschip genaamd de Yamato.

Lange tijd was de Yamato het allergrootste slagschip (een groot oorlogsschip met wapens aan boord) ter wereld. Voor de één was de Yamato een symbolisch bewijs dat Japan elke oorlog kon winnen, maar niet iedereen zag de komst van het schip zitten.

The Great War of Archimedes

Het plot van The Great War of Archimedes 

Binnen de marine uit men in The Great War of Archimedes hun twijfels over het grote schip. Want, zo wordt er geredeneerd in de trailer, het is juist verstandig om kleinere, snellere boten te produceren. Het voorstel om tóch het gigantische schip te gaan bouwen, zorgt intern bij het Japanse leger voor twee kampen: voorstanders en tegenstanders. Uiteindelijk is de taak aan een jong, wiskundig genie, om aan de gang te gaan met cijfers en berekeningen. Klopt de bouw van de Yamato wel? Of is er hier sprake van bedrog en een complot?

 

Vanaf 15 juni is de heftige oorlogsfilm niet langer alleen in Japan te bekijken, maar wordt het ook internationaal mogelijk om de film te zien. The Great War of Archimedes toont een kant van de oorlog waar we waarschijnlijk niet zo bekend mee zijn.

Meer goede oorlogsfilms

Ben jij geïnteresseerd in oorlogsfilms? Dan hebben we goed nieuws. Van eigen bodem komen er binnenkort ook namelijk twee films uit. De ene film is De Slag om de Scheldeover het leven van verschillende tieners tijdens de oorlog rondom de Scheldemonding. De tweede, De Oostgaat over de Onafhankelijkheidsoorlog in 1946 in Nederlands-Indië. Een jonge soldaat moet een kant kiezen. Qua oorlogsfilms hebben we de komende tijd dus meer dan genoeg keuze.