Een punt achter een huwelijk van 27 jaar

Bill Gates en zijn vrouw Melinda lieten onlangs de geruchtenmolen op volle toeren slaan. Na samen 27 jaar in het huwelijksbootje te hebben gezeten en hier drie kinderen aan over te houden, besloten de twee na heel wat gesprekken te hebben gevoerd een einde te maken aan de romance. De 56-jarige Melinda Gates vroeg de rechtbank in Seattle maandag de scheiding in gang te zetten, omdat volgens haar zeggen het huwelijk ‘onherstelbaar beschadigd’ is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

Over de precieze reden doen beide geen boekje open. Uit de ondertekende rechtbankpapieren leek de Melinda gemoeten te nemen met de verdeling van hun eigendommen, aansprakelijkheden en zakelijke belangen te verdelen. Op Twitter schreven de twee in een gezamenlijke verklaring niet meer verder te willen gaan met de relatie.

Alimentatie is niet nodig voor Melinda. Ze gaf aan prima voor zichzelf te kunnen zorgen en haar achternaam te willen houden. De 65-jarige Bill Gates heeft ervoor gekozen zijn vermogen van 130 miljard dollar te willen verdelen. Gates zal naar verwachting niet hard worden getroffen, want ook met 65 miljard kan je prima uit de voeten.

Het vermogen van Microsoft-oprichter Bill Gates

Weliswaar geen nummer één plek, maar wel een mooie plaats op het lijstje van een van de rijkste personen ter wereld. De Amerikaanse ondernemer en filantroop Bill Gates, werd voornamelijk bekend als boegbeeld en medeoprichter van het softwaregigant Microsoft. Naast het enorme wereldbedrijf richtte Bill en Melinda in 1999 samen de Bill & Melinda Gates Foundation op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bill Gates (@thisisbillgates)

De stichting is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld, met een vermogen van 51 miljard dollar. Al trotseert Bill Gates een vierde plek op het lijstje van de rijkste personen ter wereld, met een vermogen van 129,9 miljard dollar, dat omgerekend uitkomt op zo’n 108 miljard euro, is dat toch niet niks.

Benieuwd naar het bedrag waarmee de grote Tesla-baas zichzelf kan voorzien? Lees dan ook over het vermogen van Elon Musk.