In welke landen hebben ze het hoogste gemiddelde salaris?

Natuurlijk verdient niet iedereen in een land hetzelfde, maar je kunt wel een gemiddeld salaris berekenen. In deze landen krijgen werkenden gemiddeld het meeste netto salaris op hun bankrekening gestort, nog na de belasting dus.

Let op, het gemiddelde salaris is niet hetzelfde als het modaal inkomen. Je zult op deze lijst overigens alleen maar Europese landen tegenkomen.

10. Nederland

Ons kikkerlandje heeft dus plekje nummer tien. We verdienen netto een gemiddeld salaris van €2263. Als je het wereldwijd bekijkt hebben we dus eigenlijk niets te klagen.

9. Duitsland

Buurland Duitsland doet het net iets beter. Zij verdienen gemiddeld 7 euro meer per maand, namelijk €2270.

8. Ierland

De gemiddelde Ier krijgt elke maand €2479 op zijn bankrekening gestort. Een flinke stijging vergeleken met Duitsland. Dat komt overigens ook doordat ze een stuk minder belasting betalen.

gemiddelde netto salaris per maand ierland

7. Finland

De Scandinavische landen doen het goed in deze lijst. Finland scoort wat dat betreft nog het slechts, terwijl een gemiddeld inkomen van €2509 niet iets is om over te klagen als je daarmee nummer zeven van de wereld bent.

6. Luxemburg

Luxemburg is klein maar fijn, lijkt het. Ook als het om je salaris gaat. We nemen namelijk even een hele grote sprong: in Luxemburg verdien je gemiddeld maar liefst €3009 per maand.

5. Zweden

We gaan weer even terug naar Scandinavië en dit keer naar Zweden. Daar verdient men gemiddeld €3062. En dan moet je nagaan dat dit nog niet eens het beste noordelijke land is om te wonen als het gaat om inkomen.

4. Denemarken

De Denen verdienen ook wel een aardige duit met een gemiddeld inkomen van €3100. Bruto doen ze het waarschijnlijk helemaal goed, want Denemarken heeft een van de hoogste inkomstenbelastingen van Europa.

landen met het hoogste inkomen

3. Noorwegen

Ook in Noorwegen hebben ze zeker niets te klagen. Ze zitten er daar ondanks het koude weer warmpjes bij met een salaris van maar liefst €3365. Omgerekend natuurlijk, want ze betalen daar met kronen.

2. IJsland

Nog een opvallend klein land op deze lijst, in ieder geval als het gaat om inwoners. Er wonen namelijk ongeveer 368.000 inwoners in IJsland. En die verdienen gemiddeld een netto-maandsalaris van €3435.

1. Zwitserland

Zwitserland is wel echt het toppunt van deze lijst. Zelfs vergeleken met IJsland verdien je hier echt een fortuin, want het gemiddelde salaris ligt ruim €1250 euro hoger met maar liefst €4700 netto per maand. In Zwitserland betaal je overigens ook een stuk minder belasting.