Lage herenschoenen voor 2019

Het weer doet ons vermoeden dat de lente ver weg is, maar toch is het dichterbij dan je denkt. Het wordt dus tijd om je chelsea boots en veterboots in de kast te laten liggen en te verruilen voor een paar stijlvolle lage herenschoenen. Hoewel veel mannen vaak dezelfde schoenen dragen, zijn er wel degelijk verschillende modellen lage herenschoenen. Check it out:

Leren sneakers

Sneakers, de musthave voor elke man. Vanwege het voorjaar is de beste keuze hierin de leren sneaker. Leer heeft als voordeel dat het waterafstotend is ten opzichte van suède, waardoor je schoen langer mooi blijft. Daarnaast is het een veelzijdige schoen. Zo kan je hem dragen onder je pak, onder je casual outfit of onder je smart casual outfit. Tot slot is het belangrijk dat je de schoen afstemt op je kleding. Ga bij een simpele sneaker voor een simpele outfit met niet te veel poespas eromheen. Voor de zonnige lentedagen is de witte sneaker een goede keuze. Mochten de weersomstandigheden wat tegenzitten, dan is een donkere variant de betere optie.

lage herenschoenen sneakers mannen MAN MAN

Derby’s

Wanneer men spreekt over stijlvolle lage herenschoenen, kan men de derby’s zeker niet ontwijken. Een schoen die niet alleen vanwege zijn klassieke, formele look in elke kledingkast thuis hoort. Maar ook het draagcomfort van een goede derby wordt vaak onderschat. Daarom kan je een derby als een investering zien. Niet alleen vanwege de luxere uitstraling en het betere materiaal, maar voornamelijk vanwege het draagcomfort. Dit gaat ervoor zorgen dat je de derby niet alleen draagt onder je pak omdat het moet, maar voornamelijk omdat je het wilt.

Chunky Sneakers

De modetrend van dit moment, de chunky sneakers. Ze zijn niet meer uit het straatbeeld te slaan. Hoog draagcomfort en de casualheid straalt van de schoen af. Niet zo gek dat de Nederlander hier verzot op is. Een sneaker die iedere trendy gast wel in zijn kast heeft op dit moment. Chunky sneakers zijn de schoenen om je outfit te laten spreken. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Combineer de chunky sneaker met een echte streetstyle outfit of juist met een cleane all black outfit, waar je de schoenen voor je laat spreken.

Lage herenschoenen Chunky sneakers mannen MAN MAN

Brogues

De schoenen die een man vaak in wat meer casual gelegenheden draagt. Ondanks zijn iets luxere uitsraling is dit toch echt een schoen voor de smart casual look. De vergelijkenissen met de derby’s zijn snel getrokken vanwege de klassiekere uitstraling, maar er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de twee. De brogue wordt vaak gekenmerkt door de decoratieve versieringen op de punt en de belijning, waar een derby vaak wat klassieker is met een gladde afwerking. Door de decoratieve uitstraling van de brogue is het een “no go” om dit onder je pak te dragen, maar leent hij zich des te beter voor de smart casual look.

Wanneer jij dan eindelijk jouw gewenste paar schoenen aan de haak hebt geslagen, is het van belang dat jij ze ook onderhoudt. Sneakers schoonmaken doe je zo.