Seizoen 5 van La Casa de Papel

We moeten nog even wachten tot de zomer maar dan is hij er eindelijk: seizoen 5 van La Casa de Papel en tevens het slotseizoen. Actie, overvallen, en de beruchte gang weer allemaal op je scherm te zien. Maar hoe gaat het nieuwe seizoen eruit zien? We hebben nog maar weinig hints gehad maar er gaan wel theorieën en speculaties rond dat El Profesor dood gaat.

Moeten afscheid nemen van deze eindbaas? Als we het aan Alex Pina vragen, de regisseur van deze hitserie, dan krijgen we te horen dat hij nog niks weet. Als we het vragen aan de acteur achter El Profesor, dan heeft hij wel een idee. Álvaro Morte hoopt in ieder geval niet dat hij dood gaat want zijn liefde voor El Profesor is te groot. Álvaro zegt dat wat er op de set gebeurt, gaat bepalen waar het plot heengaat. Lekker vaag en zo hebben we alsnog geen echt antwoord. Het enige concrete wat Álvaro ons kan vertellen is dat het slotseizoen ervoor gaat zorgen dat jouw adem gaat stoppen. Misschien doordat die van zijn personage ook stopt?

la casa de papel seizoen 5

Het laatste seizoen van de Netflix serie

El Profesor zou niet de eerste zijn die dood gaat. We zagen onder andere Oslo (de broer van Helsinki), Moscow (de vader van Denver) en Berlin al eerder het loodje leggen. De laatste grote klapper was natuurlijk Nairobi. Moeten we in het slotseizoen van La Casa de Papel ook afscheid gaan nemen van het brein achter de groep? Volgens sommige theorieën kan dat zo maar gebeuren.

Gaat El Profesor dood in seizoen 5?

Het seizoen eindigt natuurlijk met El Profesor met een pistool tegen zijn hoofd. Dat is niet echt een lekkere uitgangspositie. Zou Alicia Sierra hem neerschieten en het stokje overnemen? Er is namelijk ook een theorie dat Alicia Sierra de ex vrouw van Berlin is, waardoor ze het plan ook uit haar hoofd zou kennen en dus een El Profesor 2.0 kan zijn. Of speelt haar bevalling nog een rol? Sommige mensen denken dat zij misschien gaat bevallen en dat El Profesor haar dan gaat helpen. 

Sommige theorieën zeggen niet dat alleen El Profesor doodgaat, maar dat iedereen behalve Tokyo om het leven komt. Daarom is Tokyo de vertellende stem en is zij de enige die het kan navertellen. Het kan niet gekker worden. Nou toch wel, want wat nou als Tokyo het verhaal aan Axel (de zoon van Nairobi) aan het vertellen is en Axel de nieuwe professor wordt in herinnering voor zijn moeder?

el profesor dood la casa de papel seizoen 5 netflix

We weten nog niet precies wanneer seizoen 5 van La Casa de Papel gaat uitkomen maar we kunnen in ieder geval niet meer wachten door al deze speculaties. De populaire serie laat nog even op zich wachten en gaat er waarschijnlijk met een klapper uit. Zitten alle personages nu helemaal door elkaar in je hoofd? Check dan snel alle personages van de populaire serie.