Arturo Roman in La Casa de Papel

Degene die La Casa de Papel gezien heeft, kan beamen dat er buiten de bende een aantal andere personages de show stelen. Een terugkerend personage is die van Arturo Roman (door de bendeleden ook wel ‘Arturito’ genoemd).

Volgens veel fans is Arturo Roman het meest irritante personage in de Spaanse serie. In seizoen 1 en 2 van de show was hij een van de gijzelaars die zich verzette tegen de bende in rode pakken. Ook was hij de man die Stockholm zwanger had gemaakt terwijl hij zelf een vrouw en kinderen had. Geen wonder dus dat hij binnen no-time een van de meest gehate personages was.

arturo roman la casa de papel acteur

Toen we dachten dat we eindelijk van Arturo Roman af waren, kwam hij al vrij snel in seizoen 3 terug. Hij had de overval in de eerste twee seizoenen overleefd en profileerde zich als een redder. Om zijn imago te behouden, voegde hij zich vrijwillig bij de gijzelaars in het derde seizoen. Wat een mafkees. Maar daar bleef het niet bij. Hij probeerde Stockholm en Denver uit elkaar te drijven en haalde nog meer streken uit.

Acteur Enrique Arce baalde van zijn personage

Enrique Arce is de acteur achter het personage Arturo Roman. Onlangs gaf hij in een interview met Radio Times aan dat hij een specifieke scène liever niet had gespeeld. Hij zou zelfs de schrijvers gesmeekt hebben om de desbetreffende scène uit de show te laten.

Het gaat om het moment dat Arturo zich misdroeg tegenover een bankmedewerker met de naam Amanda. Arturo ontspoorde helemaal en drogeerde de bankmedewerker, om haar vervolgens seksueel te misbruiken. Enrique Arce vond dat dit zijn personage al helemaal in een kwaad daglicht zette: “Ik smeekte hen. Ik kon dagenlang niet slapen door die scene. Omdat ik niet geloof in dit soort dingen als fictie. Dus toen het gebeurde en ik het moest doen, dacht ik: ok prima, maar toen dacht ik: ‘Je hebt het personage verpest, echt verpest’.”

Hoe het met alle personages af loopt, dat kan je vanaf 3 december 2021 zien. Dan verschijnen de vijf laatste afleveringen van La Casa de Papel op Netflix.

Ben jij ook fan van de Spaanse serie? Check dan hoe de actrices van La Casa de Papel seizoen 5 er in real-life uitzien.