Actrices in La Casa de Papel

Seizoen 5B komt eraan, dus we kunnen het eindelijk over de (nieuwe) cast hebben. La Casa de Papel is niet alleen van hoog niveau qua acteerwerk of verhaallijn, de makers zijn ook goed in het kiezen van een prachtige vrouwelijke cast. Hier zijn onze favoriete actrices!

1. Úrsula Corberó

De 32-jarige actrice is internationaal bekend geworden door haar rol als Tokio in de hitserie La Casa de Papel. Úrsula is verder bekend van haar rol als Esther Salinas in de serie La Embajada, Ruth in de door Athene 3 uitgezonden Física o química (2008-2010), Margarita de Austria in de televisieserie Isabel (2014) en Martha in de komedie film Cómo Sobrevivir a una Despedida (2015). Eén blik op haar Instagram laat zien dat Tokio niet bang is om gewaagde foto’s te plaatsen:

2. Itziar Ituño

Met haar rol als inspecteur Raquel Murillo heeft Itziar zichzelf in de schijnwerpers gezet van het internationale publiek. Verder is ze nog te kennen van Flowers (2014) waar ze de rol van Lourdes speelt. Ook heeft ze in de film Twin Murders: The Silence of the White City het personage Doctora Guevara tot leven gebracht. De 47-jarige straalt in de Spaanse serie met haar vurige Spaanse looks.

3. Esther Acebo

Esther Acebo kreeg in 2017 haar wereldwijde erkenning door haar rol als Stockholm in de hitserie La Casa de Papel. Ze begon haar televisiecarrière als presentatrice van het kinderprogramma Kosmi Club. De 38-jarige Spaanse heeft buiten La Casa de Papel ook nog rollen gehad met Amnesia Carrasco in Los Encantados (2016) en Dra. Martin in Growing Up (2018).

4. Najwa Nimri

Najwa Nimri Urrutikoetxea heeft niet net zoals de andere haar erkenning gekregen door La Casa de Papel. Nimri is pas vanaf 2019 bij de cast. Ze speelt de rol van Alicia Sierra in de grote Netflix-serie. In 1995 kreeg ze al haar eerste rol voor de rest is te kennen van Open your eyes (1997) waar ze Nuria speelt, Sex and Lucía (2001) als Elena én als Zulema in de Spaanse hitserie Vis à Vis (2015-2019). Buiten actrice is Najwa ook nog is zangeres. Ze zong in de popgroepen Najwajean, Respect en Clan Club voordat ze in 2001 solo ging met het uitbrengen van haar eerste eigen album Carefully.

5. Belén Cuesta

Belén heeft niet al bekendheid te danken aan La Casa de Papel, maar wel een groot deel. Ze heeft zichzelf meer in de schijnwerpers gespeeld met haar rol als Julia, een transgender character. Verder is ze te kennen van The Endless Trench (2019), Paquita Salas (2016-2019), Holy Camp (2017) en Parking (2019).

 

6. Diana Gomez

Dan zijn we toch echt bij de laatste aangekomen, Diana Gomez is internationaal bekend geworden dankzij haar rol als Tatiana in de Spaanse hit-serie. Verder is de 32-jarige te kennen van haar hoofdrol in Valeria (2019-2021).

Kijk jij vaak films en series en vallen de knappe dames op het witte doek jou het meest op? Dit zijn de mooiste actrices.