Sokken en schoenen combineren, een gedetailleerde klus

De outfit is klaar, alleen de sokken en schoenen zijn niet geheel in lijn met elkaar. Een stijlvolle oxford met een sportsok erin, iets wat te vaak gebeurt. Dan draag je zo een klassieke outfit, met een net zo mooie schoen en dan draag je er een sportsok in. Kan deze hype asjeblieft stoppen? Om dit in het vervolg niet meer te zien op het straatbeeld, hier tips hoe je de sokken en schoenen stijlvol kan combineren.

Zakelijke look

Zakelijke kleding, wij beschouwen dit als het dragen van een pak met een paar klassieke schoenen eronder. Houd hierbij je sokken dan ook klassiek en stijlvol. Hoewel je wel zeker contrasterende kleuren kan kiezen, dien je weg te blijven van schreeuwerige sokken. Als jij je inbeeldt dat een advocaat ineens met belachelijke sokken bij je aankomt, dan neem je hem toch niet serieus meer? Ditzelfde gebeurt jou, wanneer je een pak met zulke sokken combineert. Ga daarom voor een donkerblauwe sok bij een donkerblauw pak en ditzelfde geld voor grijs of groen. Je kan eventueel nog wel kiezen voor een verticaal gestreepte sok, geruite sok of gestipte sok. Maar houd in ogenschouw dat dit subtiel moet zijn.

sokken en kleding combineren MAN MAN
Foto Instagram: blakescott

De sneaker op de casual look

Voor de liefhebbers van opvallende sokken, nu komen jullie aan je trekken. Op een casual look is de opvallende sok ‘the way to go’. Bij een casual outfit kunnen deze sokken, mits goed gecombineerd, je outfit een stijlvolle twist geven. Heb jij een basic casual outfit aan, kies dan voor een drukke sok met felle kleuren. Om de sokken echt te laten spreken in je outfit, kan je de onderkant van je broek oprollen.

Sokken en kleding combineren MAN MAN
Foto Instagram: skvtch

De sneaker op de smart look

De smart look; een cleane pantalon of chino met een overhemd erop. Niet te veel poespas. Gewoon simpel, minimalistisch en stijlvol. Alleen dan de sneaker en sok eronder. Eigenlijk geheel in lijn met je look: houd het simpel! Ga voor een basic leren of suède sneaker met een sok die een matchende kleur heeft met je pantalon. Of rock het in zomer looks met blote enkels. Aangezien de temperaturen langzaamaan beginnen te stijgen, mogen die blote enkels weer geshowd worden.

sokken en kleding combineren MAN MAN
Foto Instagram: worldofnolabel

De gym outfit en je sokken

Ben jij het type die ook graag zijn gym outfit on point heeft? Dan kan een goede sok ook hier van belang zijn voor je. Tegenwoordig is de hoge sportsok weer helemaal op zijn weg terug en dat waarderen wij alleen maar. Om je sportlook een boost te geven, rock jij dan ook een simpele sportsok onder je outfit. Draag bijvoorbeeld een witte top met een zwarte short, om er vervolgens een sok in een van de twee kleuren onder te dragen. Zo is ook jou sport look on point, met minimale inspanning.

Sokken en kleding combineren MAN MAN
Foto Instagram: shredbundy

 

Zo kun jij weer even vooruit met je sokken en schoenen combinaties. Maar weet jij niet precies welke kleding combinatie jij kan rocken deze lente, dan zijn wij de lulligste niet om ook hier in jullen wensen te voorzien.