Broek oprollen, de verschillende manieren om blote enkels te showen

Of je nu voor een Pin Roll gaat of dat je een cropped broek draagt, het is belangrijk dat je broek en schoenen matchen. Er zijn verschillende manieren om je blote enkels te rocken. Het komt er uiteindelijk op neer dat de broek, die normaal op je schoen valt, omgetoverd wordt tot een kortere variant. Broek oprollen is een kunst.

De normale Roll

Deze heeft niet veel uitleg nodig. De standaard manier om je broek op te rollen werkt het beste bij een denim of chino. Sla je broek één of twee keer om, om zo het gewenste effect te bereiken. Let op dat je bij het oprollen niet voor een te grote rol gaat. Houd het subtiel.

broekroll normaal look

Instagram Dervis Ipek

Pin Roll

Wederom een goede manier om je denim op te rollen. Wat de Pin Roll ideaal maakt, is dat de broek door deze roll beter aansluit op je been. Zo kun je die ene broek die je normaal gesproken te wijd vindt toch stijlvol dragen. Lukt het jou niet altijd om de Pin Roll altijd even strak te maken? Bekijk dan onderstaande tutorial.

Cut Off

De Cut Off. Zoals de naam zegt, is dit een ‘afgeknipte’variant. Een toffe, rauwe manier om je denim te rocken. Wederom is deze manier prima zelf te maken, het enige wat je nodig hebt is een schaar. Is ie niet kort genoeg? Dan pak je zelf toch lekker de schaar. Niet zo’n doe-het-zelver? Dan zijn er gelukkig nog genoeg exemplaren te koop. Je broek oprollen is bij deze fit niet meer nodig!

broek cutoff look

Instagram Fabriozio

Cropped

Een cropped broek is, wat de naam doet vermoeden: een korter model. Geen omslag of rol, maar een model dat zo gemaakt is dat hij de enkel bloot laat. Deze variant past bij zowel de formele als denim look. Sla niet overboord, anders begint het te lijken op een driekwartbroek. Dat wil je nou net niet. Een pantalon wordt vaak gedragen waar de enkels zichtbaar zijn.

Turn-up

Niet alleen een denim ziet er tof uit met blote enkels, ook bij de formele look kun je prima blote enkels rocken. De Turn-up is een methode die hier zeker geschikt voor is. Het is een subtiele manier om de warme maanden op kantoor door te komen. Tegenwoordig zie je dat broeken met een Turn-up in veel winkels verkocht worden. Je kunt het ook prima zelf of laten doen. Wanneer je het zelf doet, zorg dan dat je de broek niet te vaak omslaat. Eén keer omslaan is prima.

turnup broek look

Instagram Dandrobe

Met deze varianten rock jij bij iedere gelegenheid, stijlvol deze lente look! Check ook deze double denim combinaties die werken, zodat ook jouw denim on-point is.